Kärleken från Jesus /Var som…

jesus-och-barnen.jpg

Jesus Kristus öppnar hjärtats dörr.

Jesus säger i Matteus19: 13-15; Markus 10:14-15; Lukas 18:15-17…. VAR SOM ETT BARN.

“En dag tog några mödrar med sig sina småbarn till honom för att han skulle lägga sina händer på dem och välsigna dem. Men lärjungarna körde bort dem. Då kallade Jesus till sig barnen och tillrättavisade lärjungarna och sade: “Låt de små barnen komma till mig! Skicka inte iväg dem. Guds rike tillhör dem som är som små barn och som med fullt förtroende kommer till Gud. Och den som inte har en sådan tro som de, kommer aldrig dit in.”

På ett enkelt och självklart sätt kommer barnen till Jesus. De kommer inte till honom för att de sett honom göra en massa under eller för att de tycker att hans predikningar är så bra. De kommer för att de ser hans kärlek till dem. Så bör vi också göra.

Ett barn behöver blickar, omfamningar, tröstens och kärlekens ord till sig. Ett barn behöver bli mött och sedd. Ett barn behöver få veta att det är älskat. Så många barn i dagens samhälle känner sig varken älskade eller särskilt värdefulla. Vilken sorg!

Jesus vill möta oss alla med kärlek, och hans famn är alltid öppen för oss, att komma till. Som barn hade jag väldiga svårigheter att känna mig älskad, för jag fick aldrig kärleken som barn…Andra människor var elaka och fruktansvärt ignoranta…ingen kärlek till barnet som var jag.

Tiden går…Och såren läker. När jag som 30-åring fick möta Kärlekens Gud och få krypa in i Jesu famn, då visste jag vad kärlek är. Efter ett långt liv i kärlekslöshet fick jag veta att jag var och är värdefull och älskad.

Att vara som ett barn, och ta till sig Jesu ord och ledning, det är läkande.

Han finns för oss alla, hans kärlek räcker till för alla. Därför är jag nu som 51-åring, barnsligt förtjust i Jesus. Han har gett mig allt av värme och kärlek och bekräftelse. Han är verkligen Guds Son, mäktig och underbar.

Detta önskar jag att DU skall upptäcka.

“Jag har nu beslutat mig att leva i hans ljus, visa människor jag möter till min Faders hus, och säga dem: Där finns ej ångest, allting andas frid. Där skall sången aldrig tystna, jag är evigt fri.” / Perla Bjurenstedt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.