Aposteln Paulus / predika..

dsc00167.JPG

Aposteln Paulus fascinerar mig pga att han är så rakryggad och trogen till Guds ord. Han gör verkligen allt hela sitt liv för att tjäna Gud på rätt sätt. Det finns många, och har funnits många predikanter genom tiderna, som skulle haft mycket av det som Paulus hade…

I 2 Kor 2:17 talar Paulus om “brödpredikanter”. Han skriver: ” Vi är inte som dessa många brödpredikanter, som gör affär av Guds ord och bara predikar för att få sitt levebröd.”

Jag tror personligen att det finns många sådana s k brödpredikanter idag. Människor som predikar för att få lön. Jag undrar var deras hjärtan egentligen är någonstans. Är det dessa predikanters största önskan att människor ska få lära känna Jesus Kristus, eller predikar de för att få lön och tjäna sitt uppehälle? Bara en undran jag har….

Det finns mängder av olyckliga människor som bör höra evangelium för att få ett nytt liv, och många av dessa olyckliga vill veta sanningen av den som verkligen står upp för Kristus i allt. Det finns ärliga förkunnare och det finns oärliga s k Guds medarbetare.

Den som verkligen vill tjäna Gud av hela sitt hjärta skall göra det utan biavsikter, som att t ex bli känd eller rik…. (1 tim 6:5-10)

Paulus skriver: “Jag… har fått denna nåd: att ge hedningarna budskapet om den outgrundliga rikedom som finns i Kristus och att upplysa alla om planen med den hemlighet som från världens början varit dold hos Gud, som har skapat allt. /Ef 3:8-9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.