Att skriva om Uppenbarelseb..

 

I Uppenbarelseboken kan vi läsa om sju olika brev som skrivs till de olika församlingarna där innehållet i breven handlar om förmaningar, beröm o dyl.

I Upp 2:12-13

“Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Pergamon

“Detta budskap kommer från honom som har det skarpa och dubbelsidiga svärdet. Jag vet mycket väl att du bor i den stad där Satan har sin tron. Trots detta har du förblivit trogen mot mig, och vägrat att förneka mig, till och med när Satans anhängare gjorde mitt trogna vittne Antiapas till martyr mitt ibland er.”

Staden Pergamon var byggd på en kulle, cirka 300 meter över det omkringliggande landskapet, och utgjorde en naturlig befästning. Det var en fin stad, centrum för grekisk kultur och lärdom, och med ett bibliotek på över 200.000 böcker.

Men det var också centrum för olika religioner och jämförbart med Efesos när det gällde avgudadyrkan. Stadens egen gud var en orm, som ansågs ha förmågan att bota sjuka. Man kom till Pergamon från hela den då kända världen för att bli botad av ormguden.

Församlingen i Pergamon var omringad av satansdyrkare men vägrade att förneka Kristus till och med när dessa dödade en av församlingens medlemmar. Kanske hade nikolaiterna sagt att det var i sin ordning att även kristna deltog i denna avgudadyrkan med ursäkten att “ingen tror ändå på det” och en massa andra ursäkter.

Precis som församlingen i Pergamon måste vi vara trogna mot Kristus i liknande situationer där vi lockas med att se mellan fingrarna…

“…tänk på vad Herren vill ha. Ta inte del i mörkrets ofruktbara gärningar. Mer än så, avslöja dem…/Ef 5:20-11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.