Lärjungar / Guds Ande

duva1.jpg

Att få vara en Jesu lärjunge är mäktigt. Det var inte lätt på Jesu tid för de lärjungar som följde Jesus. Jesus säger i Matt 10:16 följande:

“Jag sänder ut er som får bland vargar. Var vaksamma som ormar och beskedliga som duvor. Men akta er! Ni kommer nämligen att arresteras och ställas inför rätta och bli misshandlade i synagogorna.” –

Jesus visste vad hans efterföljare skulle få genomgå. Ett liv för Gud ger ofta förföljelse. Sådant ser vi inte mycket av i Sverige i dag, men i andra länder är det verkligen hårt att vara en kristen.

Mitt under förföljelsen kan vi ändå vara trygga, därför att Jesus har “segrat över världen” (Joh 16:33). Och alla som “håller ut till slutet ska bli frälsta” (Joh 10:22)

När lärjungarna så småningom skulle bli gripna för att de hade predikat evangeliet, skulle de inte bekymra sig om vad de skulle säga till sitt försvar. Guds Ande skulle ge dem orden. Detta löfte uppfylls bland annat i Apg 4:8-15. Somliga missuppfattar detta och tror att vi inte behöver förbereda oss för att predika evangeliet, eftersom Gud ändå kommer att ta hand om alltihop. Men Bibeln uppmanar oss till noggrann förberedelse och att tänka på vad vi säger (Kol 4:6) Jesus vill att vi ska sluta oroa oss, inte att vi ska sluta förbereda oss.

“Du dukar ett bord för mig i mina ovänners åsyn, du smörjer mitt huvud med olja och fyller min bägare till brädden.” /Ps 23:5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.