Kärlek /Låt kärleken växa

 dsc00545.jpg

Alla Hjärtans  dag. Firar du den? Ja det är nog många som firar idag, med rosor, med tårta, en god middag och allehanda saker…

Kärlek, vad är då kärlek?

*Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill inget något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.* / 1 Kor 13:4-7

Många av de som firar idag känner verklig kärlek, många vet inte vad kärlek är…de kanske aldrig har fått någon…

Kärleken måste växa, den kan inte stå still, och den kan inte backa. Kärleken måste växa annars dör den. Om den gror i  relationsskap och vänskap så gror den som en blomma… OM en blomma inte blommar, och ett träd inte växer; då blir det problem.

Jesus är kärleken själv liksom hans Far, vår Far. Vi är i honom i hans kärlek. Låt den kärleken växa. Låt kärleken till Jesus få blomma ut, över alla gränser.

Vi kanske inte är nöjda med andra människors förhållande till oss, och tittar vi på hur vi är mot andra kan vi kanske se att det är vi som felar. Kanske vi då borde titta på hur mycket kärlek VI ger ut till andra?

Låt oss alltid ha kärlek, och låt oss ha kärlek til varandra att ge ut. Låt inte kärleken bli svart och dö, utan låt den vara så blodröd och vacker och tålmodig och sann och ärlig… Låt oss vara tålmodiga och goda emot varandra. Låt kärleken vara utgivande till andra människor.

*Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.* / 1 Kor 13:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.