Kärlek /Kärleken från Gud till dig. Störst är kärleken

 

LÄS  1 Kor 13:1-13  Kärleken är störst av allt.
Man kan ju verkligen tänka till om ordet kärlek. Gör det du också, då du ser bibelorden här nedan, och kanske tänker du på att det finns väldigt LITE av kärlek i världen, det ser ut att finnas desto mer hat och terror i stället. Och…  GUD ÄR KÄRLEKEN….och människor vill inte ha hans kärlek….är det så? Om Gud och hans kärlek till oss handlar dessa bibelord om…

*
*
Rom 5:8  men Gud bevisar sin kärlek till oss däri att Kristus dog för oss, medan vi ännu voro syndare.

Rom 8:39  varken någon makt i höjden eller någon makt i djupet, ej heller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

Rom 12:9  Eder kärlek vare utan skrymtan; avskyn det onda, hållen fast vid det goda.

Joh 5:42  men jag känner eder och vet att I icke haven Guds kärlek i eder.

Joh 13:1  Före påskhögtiden hände sig detta. Jesus visste att stunden var kommen för honom att gå bort ifrån denna världen till Fadern; och såsom han allt hittills hade älskat sina egna här i världen, så gav han dem nu ett yttersta bevis på sin kärlek.

Joh 17:26  Och jag har kungjort för dem ditt namn och skall kungöra det, på det att den kärlek, som du har älskat mig med, må vara i dem, och jag i dem.”

Rom 1:31  oförståndiga, trolösa, utan kärlek till sina egna, utan barmhärtighet mot andra.

Rom 5:5  och hoppet låter oss icke komma på skam; ty Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den helige Ande, vilken har blivit oss given.

Rom 5:8  men Gud bevisar sin kärlek till oss däri att Kristus dog för oss, medan vi ännu voro syndare.

Rom 12:9  Eder kärlek vare utan skrymtan; avskyn det onda, hållen fast vid det goda.

Rom 12:10  Älsken varandra av hjärtat i broderlig kärlek; söken överträffa varandra i inbördes hedersbevisning.

Rom 13:8  Varen ingen något skyldiga – utom när det gäller kärlek till varandra; ty den som älskar sin nästa, han har uppfyllt lagen.

1Co 4:21  Vilketdera viljen I nu: skall jag komma till eder med ris eller i kärlek och saktmods ande?

1Co 16:14  Låten allt hos eder ske i kärlek.

2Co 7:15  Och hans hjärta överflödar ännu mer av kärlek till eder, då han nu påminner sig allas eder lydnad, huru I villigt togen emot honom, med fruktan och bävan.

Gal 5:6  Ty i Kristus Jesus betyder det intet huruvida någon är omskuren eller oomskuren; allt beror på huruvida han har en tro som är verksam genom kärlek.

_

Det finns människor som desperat söker efter kärlek. Det finns de som har kärlek i överflöd. Hjälp mig att be för alla dem som behöver GUDS kärlek i sina liv och att de  inser VAD hans kärlek är.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.