Att lyda Gud / Jesus Kristus befriar

 

Det kan ta tid att lära känna Jesus.

-Gud är god, ja, sannerligen så är han det.

-Var och en av oss har områden i livet där man är drabbade av frestelser och dåliga vanor som är svåra att övervinna. Sådana svagheter måste man ta itu med, eftersom de ger satan ett fotfäste.  Såhär säger Gud:
1Jn 3:7  Kära barn, låten ingen förvilla eder. Den som gör vad rättfärdigt är, han är rättfärdig, likasom Han är rättfärdig.

1Jn 3:8  Den som gör synd, han är av djävulen, ty djävulen har syndat från begynnelsen. Och just därför uppenbarades Guds Son, att han skulle göra om intet djävulens gärningar.

1Jn 3:9  Var och en som är född av Gud, han gör icke synd, ty Guds säd förbliver i honom; han kan icke synda, eftersom han är född av Gud.

1Jn 3:10  Därav är uppenbart vilka som äro Guds barn, och vilka som äro djävulens barn, därav att var och en som icke gör vad rättfärdigt är, han är icke av Gud, ej heller den som icke älskar sin broder.

___

Detta avsnitt handlar inte om kampen mot en särskild synd, även om man för ögonblicket ser ut att sitta fast i den. Johannes talar inte om dem som ännu inte har vunnit en fullständig seger i sina liv, utan om människor som har för vana att synda och söker efter ursäkter att fortsätta med det.

För att få seger på områden där synden regerar ska man:

* söka den helige Ande och ledning i Guds ord dagligen

* Fly bort från begär och lusta, och

* söka hjälp och förbön hos troende syskon.

Vi är födda på nytt när den helige Ande lever i oss och när en helige Ande leder oss. Som nyfödd kristen har vi fått Guds förlåtelse och han accepterar oss som sina barn. Varför syndar man då?  (Många människor har ett sådant problem)

För att man kanske inte begripit att det man gör är en synd, eller att man inte förstår HUR man skall bli fri, eller man kanske inte VILL bli fri! Kanske är man så nyfödd att man inte har kunskap eller inte förstår hur allvarligt det är i Guds ögon.

Har du en synd i ditt hjärta eller kropp som du tycker att du inte kan bli av med? VISA GUD att du verkligen vill bli fri! HAN kommer att hjälpa dig då ditt hjärta gråter av ångest över att göra fel emot Gud.

-Syndanöd, det är bra det!  Sedan bör Omvändelsen komma.

-Det är inte alltid så att man blir hel och ren och fri då man blir frälst, många människor berättar om  s k frälsningsupplevelser där de  “tvingats fram till frälsning“, och då är det tyvärr så att man inte kunnat eller hunnit vända om, men alla närvarande tror det, och människan lever med en lögn, kanske i många år utan att förstå, människor får tyvärr fel undervisning i församlingarna och inte rätt hjälp! att bli fria. /Maria

Tack för den frihet jag fick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.