Kärlek / 1 Kor 13 /Vetekornet och den dolda kraften

 

Guds Kärlek förmår allt! 1 Kor. kap. 13.
—-
Till sina lärljungar sade Jesus: “Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Om icke vetekornet faller i jorden och dör, så förbliver det ett ensamt korn; men om det dör, så bär det mycken frukt.”
Såsom det finns en dold kraft i det gamla vetekornet till ett nytt liv, så finns det en dold kraft i varje människa till ett nytt andligt liv. Ty Jesus Kristus sade, att: “Guds rike är invärtes i eder.”  Se symbolbilden här ner till höger.  Luk. 17:21. 
—-

Bibeln säger, att: “Inget Guds Ord är utan kraft!”   Enligt Engelsk översättning, Centenary-övers.)  Se symbolbilden här ner till höger.  Luk. 1:37.
Till sina lärljungar sade Jesus: “Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Om icke vetekornet faller i jorden och dör, så förbliver det ett ensamt korn; men om det dör, så bär det mycken frukt.”  Joh. 12:24
—-

Och vi vet att jordens olika egenskaper kan bryta ner det gamla vetekornet och att samma jord kan ge nytt liv till ett nytt veteax. På samma sätt fungerar Guds Ord i människans ande. Ty samma Guds Ord, som bryter bryter ner vår gamla yttre människa, ger även ett nytt andligt liv till vår inre andliga människa.  Se symbolbilden här ner till höger ( Brors sida, se länk nedan).

—-
 

Och så säger Guds Ord om den andliga kraften:”Om jag talade både människors och änglars tungomål, men icke hade kärlek, (alltså om jag inte hade Jesus Kristus och Guds ord levande och verksamt i mitt inre) så vore jag allenast en ljudande malm eller en klingande cymbal. Och om jag hade profetians gåva och visste alla hemligheter och ägde all kunskap, och om jag hade all tro, så att jag kunde förflytta berg, men icke hade kärlek, så vore jag intet.” 
—-
“Och om jag gåve bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga, ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men icke hade kärlek, (alltså om jag inte hade Jesus Kristus och Guds ord levande och verksamt i mitt inre) så vore detta mig till intet gagn.”  Se symbolbilden här ner till höger.  1 Kor. Kap. 13. 

LÄS HELA Artikeln HÄR: http://369614.hotellet.bahnhof.net/1Kor13X.html
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.