NWO/EU och ESM. Europeiska diktatorn. Reagera!

 

  Bild: Google

2 artiklar

Moody’s:
Skuldkrisen hotar alla EU:s valutor
E24 Direkt
28.11.2011

Den fortsatt snabbt växande stats- och bankskuldkrisen i euroområdet hotar kreditbetygen i alla europeiska stater, och sannolikheten för en serie av betalningsinställelser från stater i euroområdet kan inte längre negligeras.

Det skriver Moody’s Investor Service i en rapport på måndagen.

“I frånvaro av policyåtgärder som stabiliserar marknadsförhållandena, eller om dessa förhållanden stabiliseras av andra skäl, kommer kreditriskerna att fortsätta att stiga”, skriver Moody’s.

Samtidigt som trycket ökar på europeiska myndigheter att agera snabbt för att återställa marknadens förtroende ökar också de spänningarna. Euroområdet som helhet har en betydande ekonomisk och finansiell styrka men institutionella svagheter fortsätter att hindra en lösning på krisen och tynger betygsutsikterna.

“I termer av policyramverket närmar sig euroområdet nu ett vägskäl som antingen leder till större integration eller större fragmentisering”, skriver Moody’s.

Moody’s huvudscenario är fortsatt att euroområdet kommer att kunna bestå utan utbredda betalningsinställelser, men även detta “positiva” scenario medför negativa ratingimplikationer under perioden till problemen är lösta.

“Ratinginstitutet noterar att den politiska kraften att implementera en effektiv lösningsplan kanske bara kommer fram efter en serie av chocker, som kan leda till att fler länder förlorar tillgången till marknadsfinansiering under utdragen period vilket kräver stödprogram. Det kan mycket troligt leda till att dessa länder flyttas till spekulativ klass (på kreditbetygen)”, skriver Moody’s.

De senaste veckorna har sannolikheten för ett mer negativt scenario ökat, enligt Moody’s. Det speglas bland annat av politisk osäkerhet i Grekland och Italien, osäkerhet om de haircuts som ska införas på den privata sektorns innehav av grekiska statspapper och sämre ekonomiska utsikter. Moody’s ser två alternativa utfall i ett försämrat scenario, ett där ett eller fler länder ställer in betalningarna, och ett som även inkluderar att dessa länder lämnar euroområdet.

“Sannolikheten för multipla defaults i euroländer är inte längre negligerbar. Enligt Moody’s bedömning kommer sannolikheten för defaults fortsätta att öka snabbare ju längre likviditetskrisen fortsätter”, skriver Moody’s.

En serie av betalningsinställelser skulle också öka sannolikheten för att ett eller flera länder också lämnar euroområdet.

“Moody’s bedömer att varje multipel-exitscenario – med andra ord en fragmentisering av euroområdet – skulle få negativa återverkningar för kreditställningen i alla länder i euroområdet och EU”, skriver Moody’s.

Moody’s räknar med att politikerna kommer att svara på de ökade riskerna med nya åtgärder, och kreditimplikationerna av dessa kommer att övervägas noga. Men samtidigt kommer sannolikt nya chocker mot finansieringsförhållandena leda till selektiva betygsändringar.

Utan något större politiskt initiativ inom en nära framtid som kan stabilisera marknadsförhållandena, eller om marknadsförhållandena förbättras av någon annan anledning, kommer troligen en punkt nås där “hela arkitekturen” av Moody’s betyg inom euroområdet, och möjligen i hela EU, måste ses över. En sådan ompositionering väntas bli klar under första kvartalet 2012.http://nyapolitiken.biz/eu_fn/eus-valutor.html

______

HÄR i denna Video ser du en fråga, som gäller EU och skuldunionen.ESM, Den nya Europeiska Diktatorn.

ESM-mekanismen är den nya europeiska diktatorn.
Närhelst och så ofta den önskar, kan den enkelt begära av euroländerna, att inom 7 dagar betala in miljarder i euro.
Inom en vecka, kan vilken regering som helst ruineras!!! För mer information, gå till www.courtfool.info

 (på engelska och flera andra språk).

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/myzgAHVBg_s” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Vad kommer att ske med EU-länderna…..Sverige–?             Maria

2 thoughts on “NWO/EU och ESM. Europeiska diktatorn. Reagera!

 1. Tack för din säkra kommentar. Citerar: Anpassningen och svångremmen ska hållas i i åratal.” (Merkel)
  De håller på att koka ihop något mer nu, det ser du ju, och frågan är hur länge skeppen flyter. Vad blir det kvar då de har sugit ut allt det gottaste?

  New World Order är ju medeltiden, och NWO är ju redan här nu, det sägs så att det kommer att bli som på medeltiden framöver. Hemska tanke- men ví kanske inte är här då.

  Detta spel kan inte göra en annat än trött på dem som tror de är smarta. Vilket otäckt spel med människor. Hmm, otäckt är ordet.
  /Maria

 2. Läste att de största megabankerna också nedgraderats av kreditvärderingsfirmorna.

  Fascinerande att se hur ormen klättrar på ägget och försöker hitta hål att suga ut innehållet.

  Många länder är i konkurs och måste anpassa sig kraven från privat sektor (läs: jättebanker) och internationella institutioner (Läs: jättebankirernas studie-kompisar).

  För att det globala samhället (EU/USA transatlantisk pakt/FN) ska hållas ihop krävs att befolkningen axlar den privata sektorns skulder, sägs det (med andra ord) i artikel efter artikel sedan 3 år tillbaks. “Anpassningen och svångremmen ska hållas i i åratal.” (Merkel)

  Kort historik

  1 Bankkrisen kommer av oreglerad derivathandel och många länders enorma upplåning/skulder till privat sektor (läs: jättebanker).

  2 Bankerna betalas tillbaka med skattemedel/nya lån/färska digitala pengar, och slipper nya regler/haircuts (dvs medborgarna betalar, bankerna slipper)

  3 Bankerna får bestämma betalningsvilkoren och ta ut hur mycket de vill i chefsbonusar/köpa vilka konkurrenter de vill/sätta en turordning i konkursförvaltning i Europa (PIIGS).

  4 Bankkriserna leder till svångrem (avbetalning av ränta och lån till bankerna styper nationerna/Eurozonens ekonomier)

  5 Offentlig sektor privatiseras och bankerna får plocka vad de vill ha på EU-loppmarknaden (vägar/öar/järnväg/flygplatser/sjukhus/offentliga företag osv)

  Vad gör EU?

  6 Bankkrisen leder sen till ekonomisk integration av världens samhällen (så att alla länder kan betala räkningarna!) Kaos ger skön ordning.

  7 Medborgarna är i händerna på privat sektor, underhållna av internationell politiker och deras fingerfärdiga snabbt växande byråkratier. Vadkan hända om länder lånar upp stora delar av verksamheten, och gör det av smarta spelare? Länderna kvävs av privata fordringar.

  Hm. Är vi tillbaks i medeltiden?

  Eller är det måhända: The New World Order…?!

  Vad vill FN?

  Är krisen ett steg i “rätt riktning?”

  Faktum är att FN arbetar för 0% tillväxt. Detta kallas *hållbar utveckling*. Där är vi idag, genom kriserna och man ska inte klaga om man ser FN som lösningen på världens problem!

  -Det blir mindre koldioxid om folk konsumerar mindre, reser mindre, är fattigare, och litar mer på instutioner de inte kan påverka.

  😉

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.