Johannes döparen /Johannes tvivel

  johannes.jpg

Behöver vi ifrågasätta Jesu identitet? En bland många som gjorde så, det var Johannes döparen. Medan Johannes satt i fängelse började han tvivla på om Jesus verkligen var Messias. Om Johannes uppdrag nu var att förbereda människor på Messias ankomst (Joh 3:3) och om Jesus verkligen var Messias, varför satt då Johannes i fängelse när han kunde ha predikat för folket och förberett deras hjärtan?

Jesus besvarade Johannes tvivel med att peka på vad som hände omkring honom. Blinda, lama, döva och leprasjuka blev helade, människor uppväcktes från döden och de goda nyheterna om riket predikades. Det fanns så mycket bevis att Jesu identitet inte behövde ifrågasättas.

Om du någon gång tvivlar på om du är frälst, om din synd är förlåten, eller på Guds verk i ditt liv, påminn dig då om bevisen i bibeln och konstatera vilka förändringar som ägt rum i ditt liv.

När du tvivlar, om du tvivlar, ska du inte vända dig bort från honom, Kristus, nej, du ska vända dig TILL honom. Om Johannes tvivel och bevisen Jesus ger kan du läsa om i Matteus kapitel 11:1-18. Jesus säger oss också att vi ska komma till honom för att få ro och vila, /Matteus 11:28/ och därför denna sång:

1.Vila jag sökte i världen vid, Allt vad jag fann var blott kamp och strid. Slutligt jag kom till min Jesus blid, Han gav mitt hjärta frid.

2. Har genom tron du en gåva fått, Satan ej unnar dig denna lott. Vina omkring dig hans skarpa skott, Vila hos Jesus blott!

3. Synes dig framtiden mörk och trång, Blicka mot löftenas stjärnor mång´! Natten förbytes i soluppgång. Sjung då din morgonsång!* /L Pethrus

2 thoughts on “Johannes döparen /Johannes tvivel

  1. Hej. Ja som troende anser jag att den stora jordbävningen är ett tidstecken, för det står i bibeln om hur de sista tiderna skall bli/yttra sig.
    Jag är hemskt ledsen och chockad över denna stora kraftiga jorbävning som skördat ca 200 000 offer, enl media. Det är fruktansvärt. Och vi sitter i lilla “trygga” Sverige och tror kanske att inget sådant kan hända här.
    Vad orsakerna till sådant här är vet jag ej, men undrar om inte all exploatering med olja och annat har sina orsaker m m.
    /Maria

  2. Funderade på detta med jordbävningen på Haiti nu, tror du det är ett tidstecken?

    (ja det hade ju inte så mycket med artikeln här att göra men ändå…) .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.