Bibeln /Sodom, synd, och dagens samhälle

     Guds ord

Vad hände i Sodom?  Staden Sodom står i Bibeln som det främsta exemplet på total omoral och gudsförnekelse. Gud måste utplåna den från jordens yta (1 mos 19:24-25). Samaria hade varit huvudstad i nordriket Israel och avskytt och hatat av Juda.

Att bli liknad vid Samaria var illa nog, men Gud menar att Jerusalem och Juda sjunkit ändå djupare. Det innebar att deras synd var oerhörd och Guds dom oundviklig. Deras synd var inte värre än Samarias, men de borde ha vetat bättre. Det är viktigt för oss som lever idag att tänka på detta. Bibeln gör fullständigt klart för oss vad som gäller, och det finns ingen ursäkt för synd.

Den som hört budskapet men ändå fortsätter synda bär sig värre åt än Juda (se även Matt 11:20-24). Det är lätt att döma Sodom, inte minst på grund av den sexuella omoral som behärskade staden. Men Hesekiel påminner om att det var på grund av högfärd, lättja, frosseri, girighet och avguderi som Sodom förintades.

Gör inte misstaget att tro att du kan leva ett rättfärdigt liv bara genom att avhålla dig från äktenskapsbrott, homosexualitet, stöld och mord. HÖGMOD, LÄTTJA, FROSSERI, och OVILJAN att ställa upp för medmänniskor i nöd är i Guds ögon lika allvarliga synder och de måste dömas och bestraffas (se Upp 3:14-22, läs om brevet till Laodikeia!)Läs HESEKIEL kap kapitel 16, som denna texten i detta inlägg handlar om.

Hesekiels bok är skriven ca 571 f Kr. Hesekiels nyckelvers är denna: *Jag ska leda er tillbaka hem till Israels land. Jag ska rena er från allt orent, och det ska vara slut på er avgudadyrkan. Jag kommer att ge er ett nytt SINNE, en NY och RÄTT Inställning, och en NY ANDE. Jag ska ta bort era STENHJÄRTAN och ge er NYA HJÄRTAN.* /Hes 36:24-26/

Ser du idag att människor här och nu också behöver NYA hjärtan? Ser du att människor idag behöver en ny ande, nytt hjärta, ny inställning? Ser du att det florerar så mycket SYND och AVGUDERI? Men det värsta är ju att de flesta som ägnar sig åt avguderi och annat, de VET inte om det, eller BRYR sig inte.

Därför behöver våra samhällen förändras, men hur skall ett samhälle kunna förändras på djupet, om inte GUD får förändra människorna? Människorna VILL INTE förändras, de tycks tycka att allt är väl, allt är lugnt, och katastrofen lurar runt hörnet och satan är såå glad.

De som leder länderna/nationerna föregår ju inte med gott exempel heller. Det finns så mycket av korrupta ledare, och  som det ser ut nu är det faktiskt som om vi lever i ett vansinne. De sista tiderna lever vi i, och det ser vi mycket klart och tydligt då vi läser Guds ord, Guds varnande ord. /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.