Jesus / Världens frälsare

gud-ar-god.jpg

Lyckan över att få vara här en kort tid är enormt stor. Om vi alla visste med säkerhet varför vi fått vårt liv och vad vi borde göra med det, då skulle vi handla annorlunda, eller hur?

Jesus föddes, dog och uppstod igen. För världen.

De var desperata i sin önskan att få se Jesus död.

“Bort med honom! skrek de, bort med honom, korsfäst honom.

“Vad menar ni? Ska jag verkligen korsfästa er kung?” frågade Pilatus?

“Vi har ingen kung utom kejsaren,” ropade översteprästen tillbaka.

*****

De judiska ledarna var verkligen dseperata i sin önskan att bli kvitt Jesus. Trots sitt djupa hat till Rom skriker de: Vi har ingen kung utom kejsaren! Det är både ironiskt och tragiskt att de ropar ut trohet mot kejsaren samtidigt som de förnekar sin egen Messias. Prästerna hade verkligen visat sig odugliga i sin uppgift- i stället för att leda människor till Gud böjer de sig för Rom och ber om hjälp att röja Messias ur vägen.

Jesu liv var inget värt för de religiösa ledarna; de var fullkomligt skräckslagna över Jesu framfart och de var rädda för sin egen existens som härskare. Jesu liv var inget värt för dem. Men Jesu liv för mänskligheten var ändå värt allt.

***** Ett liv. ***** Offrat för att vi skulle få evigt liv.

Skylten man satte ovanför Jesu huvud på korset var skriven på tre språk: Hebreiska för judarna, latin för romarna som fanns i landet, och grekiska för främlingar och judar från andra länder.

På det korset dog världens frälsare. För dig och för mig…

_ _ _ _ _ _ _

“Se, jag kommer snart, och jag kommer att ge var och en den lön han förtjänar. Jag är A och Ö, början och slutet, den förste och den siste.”

“Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt…. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra.”/ Joh. 15:1-2, 5

/Johannes Uppenbarelsebok kap 22 verserna 12-13

http://www.flammor.com/

Kram från Maria! Önskar er en fin vecka; tänk över ditt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.