Den troendes vapenrustning

jesus-is-life.jpg

Mot Satan har vi olika utrustningar att ta till. Här kommer olika användningsområden och tillämpningar vi har tillgång till.
Bältet: Satan strider med lögnen som vapen. Ibland låter lögnen som sanning. Det är bara de troende som äger den sanning som kan besegra Satans lögn.

Som kristen är man särskilt utsatt för alla Satans knep och lögner. Vi står ju inte längre på hans sida och blir förvillade, så det är klart att han vill ha oss tillbaka i otro.

Bröstpansar: Satan angriper ofta vårt hjärta – platsen för våra känslor, vår självkänsla och vår trygghet. Rättfärdigheten är Guds erkännande av oss- ett pansar som beskddar hjärtat. Han står på vår sida eftersom han älskar oss och har sänt sin son att dö för oss.

Skor: Satan vill få oss att tro att det är en meningslös och hopplös uppgift att berätta de goda nyheterna för andra människor, en uppgift för svår för oss att klara av.

De “skor” Gud har gett oss gör oss motiverade och inspirerade, villiga, att fortsätta sprida den sanna frid som finns bara hos Gud – goda nyheter som alla måste få del av.

Tro: Vi uppfattar Satans angrepp som förolämpningningar, motgångar och frestelser. Trons sköld skyddar oss från dess brinnande pilar. Med Guds ögon kan vi lära oss att leva över omständigheterna och vara säkra på att den slutliga segern tillhör oss.
Hjälm: Satan vill få oss att tvivla på Gud, Jesus och frälsningen. Frälsningens hjälm bevarar vårt sinne från att tvivla på vad Gud har gjort för vår frälsning.

Svärd: Andens svärd är det enda anfallsvapnet i utrustningen. Det finns tillfällen när vi verkligen måste gå till offensiven mot Satan.Om vi frestas ska vi lita på sanningen i Guds ord.

Satan kan bara besegras med övernaturlig kraft. Den har Gud ställt till vårt förfogande genom den helige Ande som finns i oss. Dessutom har vi tagit på oss hela stridsutrustningen.

…kasta alla bekymmer på honom, ty han sörjer för er./1 Pet 5:7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.