Jesus /Uppstånden

 jesus_054_small.jpg

Änglarna rullade inte undan stenen framför Jesu grav för att Jesus skulle komma ut, utan för att andra skulle kunna komma in och se att Jesus verkligen hade uppstått från de döda så som han sagt.

Markus säger att det var en ängel som mötte kvinnorna vid graven, medan Lukas skriver att det var två änglar. Berättelserna motsäger inte varandra. Var och en av evangeliernas författare valde att betona olika detaljer när de återgav samma händelse, på samma sätt som ögonvittnen till en nyhetshändelse kan lyfta fram olika aspekter av det inträffade. Markus betonade nog bara  ängeln som talade. Det faktum att varje evangelium har sin särprägel visar att de är skrivna oberoende av varnadra och alla fyra berättelserna är sanna och tillförlitliga.

Uppståndelsen är avgörande av flera orsaker:

1.) Jesus höll sitt löfte om att han skulle uppstå från de döda, och därför kan vi lita på att han kommer att hålla allt annat som han lovat. 2.) Uppståndelsen garanterar att härskaren över Guds eviga rike kommer att vara den levande Kristus- inte bara en idé, förhoppning eller dröm. 3.) Kristus uppstod från de döda och försäkrade oss därmed om att också vi ska återuppstå. 4.)Den Guds kraft som uppväckte Kristus från de döda står till vårt förfogande för att uppväcka vårt moraliskt och andligt döda jag, så att vi kan förvandlas och växa till (1Kor 15:12-19) 5.) Uppståndelsen är det som den kristna församlingen ska vittna om inför världen. Vi förmedlar inte bara lärdomen från en god läromästares liv, utan vi förkunnar att Jesus Kristus verkligen har uppstått.

*Låt din kärlek bli min lag. Herre Jesus, dag för dag. Kärlek lär jag blott av dig, du som först har älskat mig.* / Okänd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.