Jesu död / Graven

 jesus_wonderfulfrontalpicofhiswholeperson.jpg

Josef från Arimataia var lärjunge till Jesus i hemlighet. Han tillhörde de religiösa ledarna och var en aktad medlem av Stora Rådet. Tidigare hade han varit rädd för att öppet ta parti för Jesus bland sina kollegor, men nu hade han blivit frimodig och bad djärvt om tillstånd att få ta hand om Jesu kropp och begrava. När de lärjungar som öppet hade hade följt Jesus flydde, steg denne hemlige lärjunge, en av judarnas ledare, fram och gjorde vad som var rätt och nödvändigt.

Graven som man lade Jesus i var troligen utgrävd i den mjuka bergart som fanns i hela detta område. Ofta var dessa gravar så väl tilltagna att man kunde gå in i dem.

Lärjungarna hde inte lagt Jesu  ord om att han skulle uppstå (Matt 20:17-19) på minnet, men de religiösa ledarna mindes dem och tog dem på stort allvar. De kände sig nästan  lika hotade efter Jesu död som tidigare och vidtog alla tänkbara åtgärder för att hans kropp skulle bli kvar i graven.

Fariseerna var så uppskrämda av Jesu förutsägelser om sin uppståndelse att de såg till att graven blev ordentligt tillsluten och vaktad. Eftersom graven var uthuggen ur klippväggen hade den bara en ingång. Graven förseglades med ett rep tvärs över den sten som rullades för öppningen.

Repet var fastmurat med lera på båda sidor om stenen. men man placerade också ut vakter vid graven. ingen kunde komma åt Jesus nu, stjäla kroppen och sprida falska rykten om uppståndelse. Han kunde bara komma ut genom att verkligen uppstå från de döda. Insåg fariseerna att varken sten, försegling eller vakter skulle kunna hindra honom?

* Vi vet hur det gick, en del tror på Jesu uppståndelse, andra inte. Han sade att han skulle uppstå från döden, och han gjorde det. Uppståndelsen är en enorm glädje för oss alla som tror. Han lever nu! Vi måste alltså sprida det glada budskapet om att Jesus lever NU!*

*Jag är A och O, den förste och den siste, början och slutet. /* Upp 22:13

  http://www.bed.nu

http://www.flammor.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.