Bön /Fader vår

 

Brukar du be bönen Fader vår? Den bönen är den viktigaste bönen säger Jesus. Och går man in i hela den bönen och verkligen försöker förstå vad den säger så har man vunnit mycket.

“Vårt dagliga bröd giv oss idag”.  Vad betyder det?

Betyder det att vi bara skall ha bröd för dagen?   *Allt det som tillhör livets uppehälle och nödtorft: såsom mat och dryck, kläder, hus och hem, åker, boskap och bohag, gods och penningar, god maka, goda barn, gott tjänstefolk, god och trogen överhet, god styrelse, god och tjänlig väderlek, fred, hälsa tukt och ära, goda vänner, trogna grannar och mera sådant..

Många människor säger att de behöver väl inte be en bön om sådant de redan har, och har de det inte, så inte behöver de be Gud om det, för de fixar det själva. Kanske att de fått något av andra människor, men av Gud? Nej.   Då har de fel anser jag, för det är Gud som gett oss allt vi har.

För hade inte han skänkt dem (oss) liv och hälsa och arbete hade de (vi) inte haft något. Men nu är Gud så god att han vill göra gott för alla. Han ger dagligt bröd utan att vi ber.

Kan han ge oss evigt liv fastän vi ej ber om det? Nej. Den som vänder sig bort från Gud och inte kommer till Frälsaren, kan han ej ge evigt liv.Många av dem som har det väl ställt och inte tackar Gud, utan går på och tror att allt de har, det har de ordnat själva, och de är inte ens glada och nöjda, tror du Gud anser det är gott?

Det dagliga brödet är Guds gåva till oss. Därför får vi i bönen räcka fram våra tomma händer till vår rike Gud, för att han skall ge oss det som är nyttigt.

“Giv mig icke fattigdom, ej heller rikedom, men låt mig få det bröd mig tillkommer.” /Ordspråksboken 30:8

“Giv mig det nyttigt är och vad dig helst behagar.” Sv Ps 368:7

Man får komma till Gud precis som vännen till sin bäste vän.

” Gören eder icke   bekymmer för morgondagen, ty morgondagen skall själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.” Matt 6:34

**Hela vägen går han med mig, hjälper mig och är mitt stöd, ger mig kraft i varje prövning, mättar mig med livets bröd.**/ F Crosby

/Jag älskar dig Jesus./

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.