Jesus till sin tron…

Maria

Maria

Himmelen

 

1.Stor och härlig var den dagen, Då från Oljebergets topp Jesus från de sina tagen For till Fadern åter opp. Till sin tron han återvänder, Genom korset härliggjord, Med de genomstungna händer Än välsignande vår jord.

2.Han som under dödens smärta Har mot världen sträckt sin famn Nu likt Aron på sitt hjärta Bär de återlöstas namn. Hos sin Fader i det höga För de sina beder han, Och för Faderns helga öga Står han som vår frälserman.

3.Helt allena sågs han fara Till sin tron i himmelen, Men med tusen helgons skara Kommer han till oss igen. Jesus, låt din ankomst bliva Fröjdefull och ljuv för mig, Och av nåd mig värdes giva Evig frid och fröjd hos dig! / Lina Sandell

*

Jesus for till himmelen och exakt när det skedde det vet vi ej, men sången här är så fin och Lina Sandell skriver i bilder, så jag tror du kan se en del då du läser texten. Jesus hade förutsagt även  sin himmelsfärd, se: Joh 6:62; 7:33; 14:2; 28; 16:5.

Det är också sant att Jesus är i himmelen och att han lever och det är mäktigt att VETA att han kommer igen för att hämta den frälsta troende HEM till sig. Hem till himmelen!

Det är sannerligen nåd att få flytta hem en dag. Det är så stort att veta. I sången står det också om att JESUS öppnade sin famn för världen, och det är egendomligt att så många förnekar honom. Men en helgdag gör man av hans färd och man är ledig hela långa helgen. Men prisar man hans namn?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.