Jesus. /Satan frestar…

 ijiw001s4.jpg

Drömmer du om att få allt, kunna göra allt, drömma drömmar som skall bli sanna? Är du beredd att gå fel väg för att få allt av njutning och s k lycka?

Det fanns en man som Satan försökte fresta och ljuga full. Det fanns en man som Satan ville få i sitt garn och få den mannen att gå sin felaktiga väg.

Den mannen som blev frestad i allt, heter Jesus Kristus. Han är vår Frälsare och Herre, även om just DU inte vet detta. Jesus blev frestad i öknen av Satan, som en sista förberedelse för tjänst. Matteus evangelium beskriver tre typiska frestelser, som vi också känner väl till. Som vi ser i den texten är det oftast en kombination av ett verkligt behov och ett visst mått av tvivel. Tillsammans skapar detta ett begär.

Jesus visar både hur betydelsefullt och hur effektivt det är att veta med vilket bibelord man kan möta en frestelse.

Jesus kunde motstå alla djävulens alla frestelser, eftersom han inte bara kände till Guds ord utan också lydde det. Ef 6:17 säger att Guds ord är ett svärd som ska användas i den andliga striden.

Att kunna citera bibeln är en viktig del i försvaret mot djävulens attacker, men vi måste också lyda bibelordet. Lägg märke till att djävulen också kunde bibeln! Att känna till Guds ord och lyda det hjälper oss att gå i Guds och inte i djävulens fotspår!

Djävulen kan som sagt bibeln, och han koncentrerade sig på att försöka få Jesus på fall. Men han mötte sin överman. Djävulen koncentrerar sig på tre områden:

1. Fysiska drifter.     2.  Makt och ägodelar.  3. Stolthet (en liknande lista finns i 1 John 2:15-16) men Jesus föll inte. I Heb 4:15-16 ser vi att Jesus var frestad på samma sätt som vi, men att han ALDRIG syndade.

Han vet vad vi möter idag och han vill hjälpa oss i vår kamp. Be Jesus om kraft när du frestas.

Jesus säger: Försvinn, Satan. För skriften säger: Du ska bara tillbe Herren din Gud, och lyda honom.

Då gick djävulen sin väg, och änglar kom till Jesus för att betjäna honom.   ….. Läs mer i Bibeln…

http://www.jesussajten.se/story/guds-stora-nad-fralsning.html  Här läser du mitt vittnesbörd om vad Gud gjort för mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.