Jesus /På Jesu tid/Arkeologiska fynd

  

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=Lq9_7spoU40&translated=1   

  Här kan du se en film om arkeologiska fynd, t ex en av de fiskebåtar som de tror är Petrus eller någon av de andra fiskarnas båt, och om staden Kafernaum, där Jesus levde…m m. Del 1.

 

http://www.youtube.com/watch?v=FbfEK4pbB6E&feature=related 

Här finner du del 2 i utgrävningar om Kafernaum, om templet i Jerusalem och mycket mer

http://www.youtube.com/watch?v=AlrBI-msKdM&feature=related    

 Del 3  Här ser du hur man försöker finna ut hur Jesus egentligen såg ut, m m. Personligen har jag min egen bild i mitt hjärta, och det bästa är: Jesus lever.  När du sett dessa filmer jag har tagit med här, kan du fortsätta titta på de filmer som finns i högerkanten av bilden. Njut….

Gud gör vad som helst för att nå dem som vill lära känna honom. Han har inga favoriter, och han gömmer sig inte för dem som vill finna honom.

Gud sände sin son därför att han älskade alla i hela världen, det innefattar även dig. Ett bra exempel på detta är CORNELIUS. Cornelius kan du läsa om i Apg 10:1-11:18.

Denne Cornelis var en domare, och han var en Gudfruktig och generös romare. Till synes var han respekterad av judarna trots att han var officer i en ockuperande armé. Han tog emot Gud och uppmanade sin familj att göra detsamma. Hans omvändelse hjälpte den unga församlingen att inse ATT de goda nyheterna gäller alla, både judar och greker. De goda nyheterna är ju Jesu uppståndelse från döden.

 Av Cornelis liv kan vi lära oss följande: Gud når fram till alla som söker honom. Evangeliet gäller ALLA. Överallt finns det faktiskt människor som vill tro. Om vi är villiga att söka sanningen och lyda Gud efter bästa förmåga kommer han att belöna oss rikligt.

Var levde Cornelius? Plats: Caesarea. Cornelius yrke: Romersk officer. Samtida människor: Petrus, Filippos, apostlarna. Nyckelvers i samband med Cornelius: “Han och hela hans familj ärade Gud och var mycket fromma. Han gav generöst med pengar till välgörenhet och var en flitig bedjare.” /Apg 10:2/

Våldsamma upplopp hörde inte till ovanlighetrna på denna tiden, och därför fanns romerska soldater utposterade över hela Israel. De flesta romare betraktades som fientliga ockupanter och sågs inte med blida ögon i landet. Cornelius ställning som romersk officer var inte avundsvärd. Han var utsänd från Rom men hade sitt hem i Caesarea. Under sina år i Israel hade han mött Israels Gud och böjt sig för honom. Cornelius hade rykte om sig att vara en gudfruktig man som OMSATTE SIN TRO I PRAKTISk HANDLING. Han respekterades därför av judarna. Cornelius fick besök av en ängel en natt, och ängeln sade: “Gud har hört dina böner och märkt din stora generositet. Skicka nu några män till Joppe för att hämta en man som heter Simon Petrus och som bor hos garvaren Simon nere vid stranden.” Så gjorde Cornelius och Petrus fick bli den som berättade för Cornelius och andra om JESUS.

Petrus fick alltså uppdraget att gå till romare med evangeliet. Gud ville visa att EVANGELIET gäller ALLA. Läs om Cornelius i Apg 10…och vad som hände sedan….När man insåg att Petrus vittnesbörd innebar att evangeliet också gällde “hedningarna” spreds budskapet om Jesus som en explosion över hela den då kända världen…Läs Apostlagärningarna.

 

4 thoughts on “Jesus /På Jesu tid/Arkeologiska fynd

  1. JA! Du har så rätt så 🙂 ska nog följa din blogg, för den är så nödvändig och bra 🙂

  2. Hej Andreas Nej dt är inte den bild som jag har av Jesus heller, känns knepigt att se den bilden på filmen. Men tänk vad spännande att en gång få se honom som han är, i himmelen. Nej jag kallas bara för Maria.
    Hälsn Maria

  3. Buu Maria, det där är ju inte alls den bild jag har av hur Jesus såg ut, nu får du ta modelleran och göra om bilden så det blir exakt så som vi vill ha honom i Sverige.

    PS: Kallas du inte för Mia också? DS

    /AT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.