Jesus /Kvinnans säd ska…

 

Vi hör ofta uttrycket från bibeln: Kvinnans säd skall söndertrampa ormens huvud.

VAD betyder detta? Vad menade Gud med kvinnans säd? En kvinna har ju ingen säd. Det är mannen som har säd. I Skriften ser vi att säd ofta är en bild på Guds ord, och vi förstår också att Johannes talar om Jesus när han talar om Ordet. “Och Ordet vart kött och tog sin boning ibland oss, och vi såg hans härlighet, vi såg likasom en enfödd Sons härlighet från sin Fader, och han var full av nåd och sanning.” (Joh 1:14)

Jesus Kristus är Ordet och det är Jesus Kristus som är kvinnans säd. Det var han som en gång skulle krossa Satans makt, ormens huvud. 1 Mos 3:15 Jesus var 100% Gud och 100% människa. Hans himmelska blod inplanterades i Marias kropp. Det är mannens säd som överför förgängelse till barnet och därför hade Jesus inget av förgängelse i sig, då han var avlad av Guds säd. Hans blod kom inte i kontakt med Marias blod eftersom ett foster hämtar sin näring från moderkakan inne i det slutna systemet i fostersäcken, och det förbelv rent och obesmittat.

JESUS var ren och han förblev ren. Jesus var etthundra procent Gud och etthundra procent människa. Han var inte hälften Gud och hälften människa. Han var etthundra procent Gud och samtidigt etthundra procent människa i en och samma person.

Hur skall man förklara det? Det går inte att förklara efter mänskligt förstånd. Det är ett gudomligt faktum. Endast tron kan övertyga dig om detta. Det är mannens säd som överför förgängelse till barnet och därför hade Jesus ingenting av förgängelse i sig, medan han var avlad av Guds säd. Guds säd är Ordet. Hans blod kom inte i kontakt med moderkakan inne i det slutna systemet i fostersäcken, och det förblev rent och obesmittat. Före Golgata kunde Jesus säga: “Denna världens furste kommer. I mig finns intet som hör honom till.” Joh 14:30.

Petrus skriver, “Ni vet ju att det icke är med förgängliga ting, med silver eller guld, som ni har blivit lösköpta från den vandel som ni förde i fåfänglighet, efter fädernas sätt, utan med blodet av ett felfritt lamm utan fläck.” 1 Petr 1:18-19. När uppenbarelsens Ande, den helige Ande, uppenbarar detta för ditt hjärta (Ef 1:17-18) då vet du likt Petrus, att Jesus är MESSIAS, den levande Gudens Son (Matt 16:16)./Bror Spetz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.