Att bli frälst /Rom 10:8-10

 

Är en människa frälst för att hon “känner sig” frälst? Nej hon är frälst för att hon har satt sin tillit till Gud, till hans Ord, och att hon handlar enligt det Ordet. Även om hon inte alltid känner sig på topp, utan har s k dåliga dagar så är hon frälst och vet om detta, och handlar så som en frälst människa gör.

Hon kanske enligt andra är en mycket ensam människa som andra tycker synd om, MEN hon ÄR frälst och är så glädjefylld i hjärtat. Vår tro måste vara bestämd av Guds ord och inte av vad vi känner, inte vara bestämd av omständigheter eller vad andra säger till oss.

“Ty vi vandrar här i tro och inte i åskådning.” 2 Kor 5:7

Vår kropp bör vara i samklang med Gud, d v s Ögon, öron, hjärta och mun bör stå i samklang med Guds ord. Om vi ska kunna stå fast i vår tro måste vår tro bygga på en stabil grund, och den grunden är Guds ord, och Jesus Kristus som frälste oss. Guds ord är evigt.

Paulus säger: “Nej, den frälsning genom tron på Kristus som vi predikar är redan inom räckhåll för var och en av oss. Du behöver bara säga ett ord eller tänka en tanke. För om du öppnar munnen och bekänner att Jesus är Herre, och litar på att Gud har uppväckt honom från de döda, så blir du frälst.” /Rom 10:8-10 /

Att bli en kristen är det bästa en människa kan bestämma sig för. Frälsningen är inte längre bort än din mun och ditt hjärta. Det är ingen komplicerad process.

Efter att ha tagit emot Jesus i ditt liv, så är DU en NY SKAPELSE.  Du får Nya tankar, Nya omständigheter, Nya …allt blir nytt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.