Jesus / Jesaja bok

Jesaja Kapitel 53

Dags att se på Jesaja och kapitel 53 igen och läsa och förstå vad som gömmer sig i texten. Man har genom tiderna målat och av-porträtterat Jesus som en skön man, med långt lockigt hår och vacker. MEN det var ju inte så enligt Bibeln, som är Guds ord. Om du läser i texten så var egentligen inte Jesus vacker, inte innan kors-döden och inte då han hängde på korset. MEN han var Jesus, Guds son. I texten ser du att han var föraktad, icke respekterad, ganska ful enligt texten nedan. Han var smärtornas man, men det är kanske svårt att förstå HUR PINAD han blev. KAN vi verkligen förstå hur mycket han fick lida? Han säger att vi ska ta vårt kors på oss om vi älskar honom! ÄR man villig till det? Det är inte många som tål lidande! HAN dog för oss, HAN blev pinad för VÅR SKULL! HAN bar våra skulder, synder, smärtor och fel! ALL vår skuld blev lagd på honom. KAN VI FÖLJA HONOM? JA!

MEN: MÄNNISKORNA är OTROLIGT fega, rädda, bortskämda, slöa, o-troende, lata, dumma, o-intelligenta, o-gudaktiga, elaka, nonchalanta, själviska, våldsamma, krävande, syndiga och skyldiga….

– JESUS älskade ALLA. In i döden älskade han. HAN UPPSTOD OCKSÅ! FÖR ALLA MÄNNISKORS SKULL, men ändå är han avbildad av många som hängande på korset! MEN HAN LEVER! HAN LEVER! Halleluja! LEVER DU FÖR HONOM??

1 Vem trodde vår predikan?För vem blev Herrens arm uppenbarad?✱2 Som en späd planta sköt han upp inför honom,som ett rotskott ur torr jord.Han hade varken skönhet eller majestät när vi såg honom,inget utseende som vi drogs till.3 Han var föraktad och övergiven av människor,en smärtornas man och förtrogen med lidande.Han var som en som man skyler ansiktet för,så föraktad att vi inte respekterade honom.4 Men det var våra sjukdomar han bar,våra smärtor tog han på sig,medan vi såg honom som hemsökt,slagen av Gud och pinad.✱5 Han blev genomborrad för våra brott,slagen för våra synder.Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid,och genom hans sår är vi helade.6 Vi gick alla vilse som får,var och en gick sin egen väg.Men all vår skuld lade Herren på honom.7 Han blev misshandlad,men han ödmjukade sig och öppnade inte sin mun.Som ett lamm som förs bortför att slaktas,som ett får som är tyst inför dem som klipper det,så öppnade han inte sin mun.✱8 Genom våld och dom blev han borttagen.Vem i hans släkte betänker att när han rycktes bort från de levandes land,blev han plågad på grund av mitt folks brott?9 Han fick sin grav bland de ogudaktiga men var hos en rik vid sin död,för han hade inte gjort något orätt,och inget svek fanns i hans mun.✱10 Det var Herrens vilja att slå honom och låta honom lida.När du gör hans liv till ett skuldoffer,får han se avkomlingar och leva länge,och Herrens vilja ska ha framgång genom hans hand.11 Genom den möda hans själ har utstått får han se och bli tillfreds.Genom sin kunskap förklarar min rättfärdige tjänare de många rättfärdiga,och han bär deras skulder.12 Därför ska jag ge honom de många som hans del,och de starka ska han få som byte,eftersom han utgav sitt liv i döden och räknades bland förbrytare,han som bar de mångas synd och gick in i överträdarnas ställe.

Maria

2 thoughts on “Jesus / Jesaja bok

 1. Hej Tommy, ja det är en fråga med olika svar på. T ex så var det ju den starke mannen Simson med det långa håret, han var domare i 20 år ….Ja det var då det och saker o ting förändras över tid.
  Det finns verkligen olika bra filmer om Jesus och hans liv och många av dem ger inte alltid verklighet över hur det verkligen var. Passion of Christ är också egentligen överdriven också på sitt vis.
  Vi har ju bara orden att gå på , vi var ju inte med, men intressant är det, och vi kan lära mycket av Jesu lidande i stort.
  Det Jesus gjorde för hela mänskligheten är det största man kan göra, Guds befallning gjordes. Vi är tacksamma för det offer han gjorde för oss! Tack Gud!

  /Maria

 2. Tanken på utseende Maria. långt hår kanske icke var populärt, varje fall när man läser Paulus skrifter. där han säger att man har kort hår, och kvinnor långt hår, för att dölja ansiktet, som en slöja. Så håret spelade kanske någon roll, vad som ansågs vackert på den tiden.
  På tanke på Jesus verksamhet, att Fasta 40 Dygn i öknen, väderförhållandena vet vi icke, och kanske inte djurlivet. men i filmens värld, kommer han ofta ut, från denna fasta, där det ser mer ut att han kommer från en make upp salong, då skall vi och tala om hans vakande fastor, och bön, kanske var han mycket trött, eftersom folk bokstavligen, jagade honom, för de läkande krafter som utgick från honom. jag tror förvisso, han såg vacker ut, men av allt jobb han la som MänniskoSonen, med vakande böner, ja senare så att Blod rann ur porerna på honom, inför uppgiften korsets väg.
  kanske all skönhet, hos honom, togs ifrån hans yttre, då han hånades och misshandlades, inför Pilatus, en sådan man, man skylde sitt ansikte från, en man som hånades totalt, hjälp dig själv nu konung, vanställd av misshandel och svullnader, blånader och blodrapp av piskor. Vem kunna då tro, att detta var en seger. konstigt nog. Den störta gåva och seger. Korset. Guds välsignelse. verkligen Orginal text från Jesaja, mycket stark, och förtås den äkta lite väckar klocka mot all glamor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.