Jesus /Hjälpa de sjuka…

       jesus_198_small.jpg  Herren är min herde .

Kent, 61 år och alla andra som….

http://www.youtube.com/watch?v=ZAJYMK0dy8M&feature=related I know that my Redeemer lives. Människor behöver Jesus.

Kent, 61 år, tvingas flytta hem till mamma. Behöver jag skriva mer än detta för att du ska förstå att det gäller de nya reglerna inom sjukskrivningsregler m m.  I Aftonbladet idag ser vi denne man och vi kan ofta läsa om hur människor lider… Därför tar jag också med här nu vad GUD säger i sitt ord:

*Plundra inte den fattige, därför att han är fattig, och krossa inte den olycklige i rätten. Ty Herren ska ta sig an deras sak, dem som rövar från dem ska han beröva livet.* Ordspr 22:22/

Jag menar att Gud har omsorg om de fattiga, jag menar att detta är hoppets budskap till dem som tvingas att leva och arbeta under orättfärdiga maktsystem och maktlystna ledare. Det kuvade folket ger han chans att göra uppror. Gud kan störta tyranner. Ett ledarskap som bygger på vänlighet, förståelse och kärlek, omtanke, generositet är mer verksamt och varar längre än det som utnyttjar makten felaktigt.

Kanske är det därför det är val så ofta… Kent, jag hoppas och ber av hela mitt hjärta att du ska få upprättelse, jag ber att du ska bli frälst och få lära känna Herren, han kan ändra din situation totalt. Från olycka till glädje.

*Utan uppenbarelsen går folket vilse, lycklig är den som tar vara på Guds undervisning.* /Ordsprb 29:18

Det är nog så att hela Sverige gått vilse, i brist på UNDERVISNING från Gud, men de vill ju inte ha med honom att göra…så då får vi skörda olyckan i stället för välfärden.

 

4 thoughts on “Jesus /Hjälpa de sjuka…

 1. Hej Kyllikki Ofta är det sådana omständigheter då allt blir svart och svårt som gör att man tvingas tänka till och kanske ber man Gud om hjälp. Jag har bett för Kent och jag hoppas att han får Gud som vägledare och hjälp i sitt liv, för det är ett tragiskt samhälle vi lever i där människor tvingas till botten jag säger: Låt de sjuka vara i fred och låt dem få vila. KRAM f Maria

 2. Hej Maria!

  När jag läste här om Kent så kom jag att tänka på att,när han är tvungen att flytta till sin mamma så kan det vara att i det hela finns en viktig gåva till honom,han kan på det viset börja söka Jesus,när han känner sig utanför,sjuk,utan möjligheter till ett värdigt liv.Ofta måste vi människor ramla i bottenlös mörker innan vi inser att vi behöver Jesus!

  Kram Kyllikki

 3. Hej Andreas Dagens samhälle är mer än tufft att leva i. Att ge de utstötta och sjuka hjälp, det är väl en självklarhet. Att ge till organisationer man litar på gör sitt jobb, det är bra.
  Nej socialen räcker inte till och de rika, verkligt rika borde öppna sin ande för att begripa att de måste kunna stötta, varöfr har de alla dessa pengar? Har de funderat över det? Nu vet jag att det finns de rika som gör verkliga insatser, och det är gott, men merparten ser bara till sig själva.
  Gud vill INTE ha det så.
  Samhället är på väg i en nedåtgående spiral och det kommer att straffa sig. Gud är inte glad.
  /Maria

 4. Men jag tror att problemet mycket är att de rika inte delar med sig också, det kunde de göra både till denne Kent och många andra men det struntar de i.

  Men där har du dagens samhälle: Folk säger: “Varför ska vi dela med oss? Var och en har sig själv att skylla och har 100% ansvar för sig själv och sina gärningar. Dessutom så har vi genom hårt arbete och lagliga metoder skapat oss vår förmögenhet och rikedom. Och inte nog med det, om vi ger de fattiga pengar, uteliggare eller vad de nu kan vara, ja då tar dessa människor pengarna till sprit och knark och då stjälper vi alltså också och inte hjälper”. Ja, så säger de, de som har pengar rikedom och makt. Men jag säger att detta är trams och att det dessutom är en dålig ursäkt. T.ex. om en person tigger pengar av mig så brukar jag alltid ge (brukar bli minst nån hundring i alla fall), det betyder alltså enligt dessa ovan att jag gör en ogärning och t.ex. bidrar till att folk super sig sjuka ännu mer, alltså är jag tydligen en skurk helt plötsligt. Nåväl, skurk eller inte, jag har inga planer på att sluta ge till vem som helst som ber mig (till dig också Maria, om det så skulle vara). Jag har själv tagit hjälp av socialen förr flera gånger för mig själv, men det är skamligt att vända sig till dem det brukar ju folk säga, dessutom så kräver de ju så mycket, t.ex. kvitton och namn och adress, hur ska t.ex. uteliggare kunna komma med sånt? Nej socialen räcker inte, folk borde hjälpa varandra istället så kan vi avskaffa socialen, men det är ju just problemet, folk hjälper inte varandra (och det ser inte ut att bli bätre på den fronten).

  Men samhället är en spegel av värderingarna som just samhället har. Och värderingarna, moralen och etiken är på nedgång i samhället, men det har de varit under en längre tid. Stämmer egentligen mycket bra som ett tidstecken för sluttiderna precis som på Noas tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.