Jesus /har räddat min själ /Hebr 1:3 /Tack Jesus

 

Denna vers nedan är nyckelversen i Hebreerbrevet:
Heb 1:3  Och eftersom denne är hans härlighets återsken och hans väsens avbild och genom sin makts ord bär allt, har han – sedan han hade utfört en rening från synderna – satt sig på Majestätets högra sida i höjden.

Hebreerbrevet visar parallellt Guds frälsande kraft och skapande kraft. Med andra ord är det samma kraft som satte ihop universum och fick det att fungera, som att ta bort vår synd. Detta visar hur fel det är att tro att Gud inte kan förlåta. Ingen synd kan vara för stor för universums härskare att hantera. Han kan och vill förlåta oss när vi kommer till honom genom hans son.

Jesus är inte bara Guds talesman utan dessutom Gud själv, samme Gud som talade på Gamla testamentets tid.
Han är evig och han var verksam tillsammans med Fadern vid världens skapelse ( Joh 1:3; Kol 1:16). han är den fullständiga uppenbarelsen av Gud. Du kan inte få en bättre bild av Gud än genom att betrakta Kristus. Han förkroppsligar Gud på ett fullkomligt sätt.

**********

*Trofast är Herren, han frälste min själ Och tog mig ur bojornas tvång. Trofast är Herren, han allt gjorde väl Och fyllde mitt hjärta med sång.* G Alenius

**********

Ja Herren är trofast, jag har fått lära mig det, under prövningar och strid, och allt var det värt. Tack Jesus /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.