Hur får man evigt liv? /Man vänder sig till Jesus och..

 

Jesus lär oss —- vägen.

Människor säger om sig själva att de är goda och att  de gör massor med goda gärningar, men räcker det inför evigheten? Nej.
Människor är så hårda och kalla att de inte alls förstår att de har hjärtan av sten och att egoismen som är de, lyser lång väg. Den frestelse som inte motas bort omedelbart blir till synd i morgon, en vana i övermorgon och sedan till död och evig skilsmässa från Gud (se Jak 1:15….) Att inbilla sig att man inte själv kan bli en ond människa är första steget i självbedrägeriet.

Jak 1:12  Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.
Jak 1:13  Ingen säge, när han bliver frestad, att det är från Gud som hans frestelse kommer; ty såsom Gud icke kan frestas av något ont, så frestar han icke heller någon.
Jak 1:14  Nej, närhelst någon frestas, så är det av sin egen begärelse som han drages och lockas.
Jak 1:15  Sedan, när begärelsen har blivit havande, föder hon synd, och när synden har blivit fullmogen, framföder hon död.

Människor borde se på Jesus och vilja vara hans lärjunge och vilja lysa för andra människor än sig själva.
Hårda ord? Nej det tycker inte jag, tycker du?

Vi ska göra som Jesus säger i Matt. 28:18-20. Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: ”Mig är given all makt i himmelen och på jorden. Gå fördenskull ut och gör alla folk till lärjungar, döpande dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn, lärande dem att hålla allt vad jag har befallt er. Och se, jag är med er alla dagar intill tidens ände.”
Lyssnar man på Jesus? Nej de flesta gör inte det, och därför kommer de fel i livet och i slutänden.

Människor märker inte att de fastnar i ett ogudaktigt beteende, för det är så vanligt att göra så, och nu för tiden är det mycket ovanligt att vilja lysa för Jesus. Vad är rätt och vad är fel? Det vet Gud och det har han sagt i sitt ord, men man vill inte lyssna på det örat, utan man täpper igen.

Varje människa som tillåter synden att slå rot kan komma att finna sig själv att vara i en ohållbar situation. Samarbete med ondskan har sitt pris.

****

*Närmare Gud, till dig, Närmare Dig! Om det än blir ett kors, Som driver mig, Skall det dock bli min sång Här under tidens tvång: Närmare Gud, till dig, Närmare Dig!* /J S översättn

****

Vem som helst Kan bli frälst, Blott till Gud han vänder. Detta bud Sänder Gud Ut i alla länder.* Nils F

/Maria  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.