Jesus/ Han är den jag älskar

 

Jesus.

Hans namn är underbart. Hans person är underbar. Han är ljuvlig och sann. Han finns varje stund hos mig, i djupet av mitt hjärta. Vad skulle jag gjort om jag inte fått lära känna honom. Det är inte en fråga jag ställer, utan en djup gråt utav en glädje jag kanske aldrig riktigt kan förklara.

Den dagen jag förstod att jag var frälst, den dagen glömmer jag aldrig. Tänk, att jag fick lära känna honom. Han är den jag älskar mest av allt och alla.

Därför att jag fått denna lycka, därför vill jag visa min hunger, min hunger efter mer av honom. Han har sagt att vi skall följa honom, han sade: Kom!

Därför vill jag följa honom, min Mästare, jag vill bli/vara en människofiskare. Lära de människor som hungrar efter kärlek och rättfärdighet, vem han är. Denne man som människor gör sig löjliga över, denne man, Jesus, som människor förnekar, denne man, Jesus, som man säger inte finns eller någonsin har funnits.

Denne man som botar alla slags sjukdomar, denne man som reser upp döda, denne man som tar bort ondska och sätter dit kärlek istället. Denne man, Jesus, han finns. Här och nu finns han, och i evigheters evigheter skall han finnas.

Paulus skriver: Jag…har fått denna nåd: att ge hedningarna budskapet om den outgrundliga rikedom som finns i Kristus och att upplysa alla om planen med den hemlighet som från världens början varit dold hos Gud, som har skapat allt. /Ef 3:8-9

Vad var Guds skäl till detta?

“Jo, att alla himlens makter skulle inse hur otroligt vis Gud är när de ser både judar och andra folk förenade tillsammans i hans församling. På så sätt förverkligar nu Gud, genom Jesus Kristus, vår Herre, den plan han hade från början.”/Ef 3:10-11
“Nu kan vi frimodigt komma till Gud och veta att han med glädje hälsar oss välkomna, när vi kommer tillsammans med Kristus och tror på honom.” /Ef 3:12

Vi vet att vi kommer att bli välkomnade av Gud, vi är ju hans barn genom vår gemenskap med Jesus.

Var aldrig rädd för Gud. Han vet vem du är, han har skapat dig. Du kan tala med honom om allt. Han väntar på att du skall närma dig honom. Genom Jesus.

Med all min kärlek/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.