Att skriva om…Framtid-nutid– Ledning för livet

 

Uppenbarelseboken handlar både om framtid och nutid. Den ger framtidshopp till alla troende, särskilt dem som har fått lida för sin tro, genom att framhålla att Jesus är den slutlige segraren över ondskan och att evigheten tillsammans med honom är en verklighet.

Men boken ger också ledning för livet i dag genom att undervisa om Jesus Kristus och hur vi kan leva med honom redan nu. I ett uttrycksfullt bildspråk får vi veta att:

1. Jesus ska komma tillbaka.

2. Ondskan ska bli dömd

3. De döda uppstå för att möta en dom, antingen till evigt liv eller evig fördömelse.

Joh Upp 1:4 Jesus ber Johannes att skriva till sju olika församlingar där denne är välkänd och där man har läst hans tidigare brev. Breven adresserades så att de kunde läsas och cirkuleras efter ett visst mönster medsols till församlingarna längs den romerska vägen genom provinsen Asien (nuvarande Turkiet).

Hälsningar till de sju församlingarna

Från Johannes, till de sju församlingarna i Turkiet:

“Kära vänner!

Jag önskar er nåd och frid från Gud, som är och som var och som ska komma, och från de sju andarna framför hans tron, och från Jesus Kristus, Guds uthålliga och trovärdiga vittne. Han var den förste som uppstod från de döda för att aldrig mer dö igen. Han är mycket större än någon kung i hela världen, All äran tillhör honom, som alltid älskar oss och som gjort oss fria från våra synder genom att offra sitt blod för oss. Han har samlat oss i sitt rike och gjort oss till präster åt sin Gud, sin Far. Hans är äran för evigt. Han regerar i evighet! Amen.”

* “De sju andarna” är ett annat namn på den helige Ande. Talet sju används genom hela Uppenbarelseboken som en bild på helhet och fullkomlighet. Se även i noterna til Joh 3:6 och Apg 1:5 ang den helige Ande.

Kraftens Ande, ge styrka och liv åt Guds kyrka till kärlek och tjänst. /B Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.