Det onda och det goda

jn8_32.gif

Det finns mycket man kan tycka är gott i livet. Det finns också ett ganska så kompakt mörker, som människor inte ser. De går i mörkret, men vet ej om det.

Bara ikväll på Melodifestivalen har vi sett hur mörkret breder ut sig, sakta men säkert får vi höra både programledare och sångare hylla det mörker som de inte vet om att de går i. (Ett exempel bara, det finns fler som du vet..)
Onani-sång fick vi höra.
Skulle det vara roligt?

Jag tycker det är så fruktansvärt dåligt. Så genomdåligt, urdumt, fullständigt tomt på allt vad kärlek och hyfs och respekt heter. Jag är uppvuxen på den tiden då det var en sångfestival med många härliga sånger, härlig musik att sjunga till, och härliga artister.

Då fanns fortfarande respekten kvar. Men nu har vi i snart sagt varje program på TV programledare som driver med Tro, som hasplar ur sig sådana fräckheter och dumheter så man blir matt. Vart är världen på väg?

Dessa dåliga attityder smyger sig in så att säga omärkbart, de bara finns där, ingen reagerar……??? Vart är vi på väg? Ja jag vet vart det brakar hän; men vet DU?

Jag vill fylla mitt liv med livets goda. Det innersta måsta få “mat”. Den maten får jag i Guds Ord, som står för sanningen, hur får du din mat?

Hur kan ljuset ha samband med mörkret?

4 thoughts on “Det onda och det goda

 1. Frid, Johnny
  Tack för ditt härliga inlägg här! Vi vår fortsätta att göra allt vi kan för att människor skall få syn på Jesus och det underbara han har för oss. Vad fint du hade det i kyrkan; det är gott att du kan vara ett stöd för denne man som så underbart tog emot Jesus.
  Gud välsigne dig.
  /Maria

 2. Frid Maria,

  Ja, mörkret breder ut sig.

  Kommer du ihåg förra årets Melodifestival och vinnarna Lordi med “melodin” Hard rock Halleluja? Synd att kalla det en melodi då det liknade ett framträdande ur mörkrets krafter. Då gick det upp för mig: Vad djupt i mörker folket har sjunkit i sina värderingar.

  Sedan dess har jag svårt att över huvud taget se Melodifestivalen i Sverige, då den helt har urartat och jag kommer troligen inte att följa den för hela Europa heller.

  Detta tyder bara på att genomklappningen för människan kommer allt närmare, eftersom den just söker sig dit; till mörkret.

  Men, Praise the Lord. Idag i kyrkan var det en man som hade fått nog av detta och han tog emot Jesus i sitt liv och det var så gott att få vara närvarande och hjälpa honom med det. Vi följdes sedan åt efter mötet och kommer att ha kontakt framöver.

  Och det kommer flera som han som inser att detta är den sanna vägen, mot ett liv enligt Guds vilja och till ett bra och värdigt liv för oss själva. Det kommer mera…(flera).

  Låt oss bara fortsätta vara ljuset i mörkret, som förmedlar det underbara budskapet om Jesus. Han som älskar oss så mycket.

  Johnny

 3. Hej Sussie! Tack för din kommentar, det är roligt att du kommer och hälsar på! och med en klok kommentar! Ja, man blir så matt och ledsen av att se människor vara så “låga”. Det vore bättre om de hade en brinnande låga i sina hjärtan och följde Gud. Han står för sanningen; som de flesta inte känner till.
  KRAM fr Maria!!!

 4. Hej Maria!
  Håller med dig fullständigt på alla punkter. Media som lägger ribban över hur svensken ska tycka o uppträda är så respektlös och låg att man inte ens blir förvånad längre. Man blir bara matt. Och just detta att det inte blir reaktioner får ju en att undra och de flesta tycker detta är ok?
  //Sussie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.