Jesajas bok / Messias

jesaja.jpg

Jesaja 53 berättar om Messias, Jesus, som skulle lida för alla människors synder. Denna profetia väckte säkerligen förvåning.Kunde en lidande tjänare rädda världen? En kung skulle komma; Gud överraskar. Messias styrka ligger i hans ödmjukhet att tjäna, hans villighet att lida och hans barmhärtighet.

Jesaja 53:4-12 skrivet ca 700 f Kr.
Ändå var det vårt lidande han bar och våra sorger som tyngde honom. Vi trodde att hans lidande var ett straff från Gud för hans egna synder, men det var för vår skull han blev sårad och slagen. Han blev misshandlad för att vi skulle få frid. Han blev straffad, men vi blev friade!

I hans sår finns det helande för oss! Det var vi som gick vilse som får. Det var vi som lämnade Guds stigar för att gå våra egna vägar. Ändå lade Gud alla våra skulder och synder på honom!

Han var pressad och plågad, men ändå sa han inget till sitt försvar. Han var som ett lamm, som förs bort för att slaktas. Och som ett får står tyst när man klipper det, så stod han tyst framför dem som dömde honom.

Från anklagelser och rättegång förde de bort honom för att dödas. Men vilka bland folket insåg den dagen att det var deras synder han dog för? Vem förstod att han led i deras ställe? Han begravdes som en brottlsing i en rik mans grav, men han hade inte gjort något brottsligt, och han hade aldrig sagt ett ont ord.

Men det var ändå Herrens plan att krossa honom och lägga detta lidande på honom. När han väl hade offrats för synden, ska han få många arvingar. Han ska få liv igen, och Guds plan ska ha framgång genom honom. När han ser resultatet av sitt lidande ska han känna sig tillfreds. På grund av vad han, min rättfärdige tjänare, har gjort ska många bli rättfärdiga inför Gud.

Han ska bära alla deras synder. Därför ska jag ge honom all den ära som tillkommer den som är stor och mäktig, för han har gett sitt liv i döden. Han betraktades som en syndare när han bar mångas synder och ingrep för deras skull och bar fram deras sak inför Gud.

Alla övergav Jesus när han stod inför sitt lidande, och fortfarande är det många som vänder honom ryggen. Många motarbetar honom och föraktar honom, spottar på honom för att han är en förlåtande Gud. Var står du? Motarbetar du honom eller tar du emot honom och det han erbjuder dig?

Se till att ingen lönar ont med ont. Sträva alltid efter att göra gott, mot varandra och mot alla andra. / 1 Thess 5:15

Att frukta Herren är att hata det onda. /Ords. 8:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.