Jesus/ Fullkomlig seger

 

 

I dessa tider är det alltfler som inte vill veta något om vem Jesus är. De vill inte veta att han lever idag och att han gav sitt liv för världen. De vill inte heller veta att Jesus lever idag, och att han kommer tillbaka. Han dog på ett kors för oss alla i världen. ALLA. Ja alla. Han är en Kung, och han är min Kung, som jag älskar över allt annat. Därför kommer texten här nedan, ytterligare en text från Allan Svensson, som verkligen har mycket att säga, och det han säger är så magstarkt för många att de inte klarar av hans hemsida. Därför vill jag sprida den, för det är verkligen sanna ord från Allan. Att löpa loppet för Gud betyder också att vi som är troende har en sanning att förmedla och gör det, oberoende av vad andra tycker…..

“Jorden är Herrens och allt vad därpå är, jordens krets och de som bo därpå.” Ps. 24:1. Jesus Kristus är hela jordens Herre och Konung. “I honom har vi förlossningen, förlåtelsen för våra synder, i honom som är den osynlige Gudens avbild och förstfödd före allt skapat.” Kol. 1:14-15.

“I världen var han, och genom honom hade världen blivit till, men världen ville inte veta av honom. Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom.” Joh. 1:10-11.

I Joh. 18:4-9 kan vi se vilken oerhörd skillnad det är mellan Jesus och denna världens konungar. När ett kungarike blir angripet av en fiende, då skickar ju kungen ut sina trupper och låter folket strida för kung och fosterland. Så gjorde inte Jesus. Han sade: “om det är mig ni söker, så låt dessa (lärjungarna) gå.” Sen gick han ensam emot fienden. Ensam utkämpade han striden på korset, och vann en fullkomlig seger. Det var ingen av hans folk som stupade i striden. Konungen stred själv för sitt folk. Därför kunde han säga till sin Fader: “Av dem som du har givit mig har jag inte förlorat någon.”

Saul har slagit sina tusen, men David sina tio tusen. 1 Sam. 29:5. Men Jesus är härlig framför tio tusen. Höga Visan 5:10. Han har slagit djävulen själv och avväpnat alla ondskans andemakter. Kol. 2:15.

Att någon av denna världens kungar kan vinna seger över en fiende, beror på att folket är villigt att strida för kung och fosterland. Men i Guds rike är det tvärt om. Att en kristen kan leva i seger över synden, 2 Kor. 2:14, och stå emot djävulen, Jak. 4:7, och övervinna världen, 1 Joh. 5:5, det beror på att Kungen har vunnit seger.

http://www.algonet.se/~allan-sv/SIDA64.HTM#Konung

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.