Jesus / Evigt liv

 

 

Andligt liv. Vad är det för dig? Jag ställer frågan för att du ska tänka till om andligt liv och andlig insikt.

 Det är ett problem idag att människor vänder sig till så mycket annat än till den som kan ge dem EVIGT LIV: JESUS. Man kan inte få evigt liv eller andlig insikt genom annat än Jesus Kristus. Ja jag vågar säga detta, vet du varför?

Hela vårt andliga liv ställs i fokus med frågan: “Vem är Jesus Kristus?” Genom att bara acceptera Jesus som profet och lärare har du i så fall förnekat hans profetiska undervisning, eftersom den går ut på att han är Guds Son, ja Gud själv. Hela Johannes evangelium genomlyses av den dynamiska sanningen att Jesus Kristus är Guds Son, Messias, Frälsaren, den som fanns före allt annat och kommer att leva i evighet.

Den sanningen innefattar att samme Jesus har erbjudit oss att vara med honom och leva med honom i evighet. När vi förstår VEM denne Jesus verkligen är tvingas vi till ett personligt ställningstagande. Har du tagit ställning? Jesus säger att den som TROR på honom HAR evigt liv, inte att vi SKA FÅ DET, Det eviga livet börjar alltså med den andliga PÅNYTTFÖDELSEN. Att få evigt liv är det samma som att äga Guds liv, som ju är evigt till sin natur.

Genom att ta EMOT det livet Nu garanteras vi ett evigt liv med Gud. Dessa ord är inte så svåra att ta emot, det handlar bara om att VILJA veta, VILJA TA ETT BESLUT, att Vilja gå vidare i livet för att nå slutdestinationen. Johannes säger: “De som tror honom (Jesus) upptäcker att allt vad Gud har sagt är sant. Denne man, (Jesus) som är sänd av Gud, talar Guds ord. Gud har gett honom sin Ande i obegränsat mått. Fadern älskar honom därför att han är Guds Son, och han har gett honom allt som finns. Och alla som tror på Guds Son har evigt liv. De som inte tror och lyder honom kommer aldrig att se himlen, utan Guds vrede drabbar dem.”     Detta är klara besked ur Guds ord.

2 thoughts on “Jesus / Evigt liv

  1. Hej Carina. Denne man N D W har jag inte hört tälas om, men det låter inget vidare då man kan bli lurad av människor som ljuger om sina “samtal” med Gud m m- Ja det borde finnas varningar men vem skall utfärda dem, för vi är ju så sekulariserade i detta landet så det är inte klokt—det får vi göra på våra hemsidor och i samtal med människor, så ofta vi kan får vi lyfta fram JESUS och Guds ord! Det är vårt arbete.
    Önskar dig fina dagar… det regnar ganska rejält nu.. Kram f Maria

  2. Hej! För några år sedan, fick jag tag i en bok som heter “Samtal med Gud”, av en Neale Donald Walsch. Han gör anspråk på att ha “sysslat med andlighet” i många år, och att det han skriver, är samtal som han haft med Gud! Det är bluff, så tillvida att hans “gud” är en ond andemakt, inte den kärleksfulle Gud som är vår far. Fast, han säger att det är så. Villolära, villolärare.
    jag tror att det finns ett behov, en inbyggd önskan att komma till Gud, att få vara hans barn, men, alltför många kommer fel. Jag önskar att det fanns en varningstext på dessa böcker, ungefär som det finns på cigaretter “varning, om du tror på detta, kommer du längre från Gud, inte närmre!”
    Allt gott till dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.