Jesus /är vägen sanningen och livet /Sanningens Ande

 

Jesus är Vägen, sanningen och livet.  JA han är vägen som för oss till Far och sanningen som uppfyller ALLA Guds löften. Livet han ger oss är hans eget gudomliga liv. Han fyller oss med sitt liv idag och i all evighet. Begrunda bibeltexten.

**
Joh 14:6  Jesus svarade honom: “Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Joh 14:7  Haden I känt mig, så haden I ock känt min Fader; nu kännen I honom och haven sett honom.”

Joh 14:8  Filippus sade till honom: “Herre, låt oss se Fadern, så hava vi nog.”

Joh 14:9  Jesus svarade honom: “Så lång tid har jag varit hos eder, och du har icke lärt känna mig, Filippus? Den som har sett mig, han har sett Fadern. Huru kan du då säga: ‘Låt oss se Fadern’?

Joh 14:10  Tror du icke att jag är i Fadern, och att Fadern är i mig? De ord jag talar till eder talar jag icke av mig själv. Och gärningarna, dem gör Fadern, som bor i mig; de äro hans verk.

Joh 14:11  Tron mig; jag är i Fadern, och Fadern i mig. Varom icke, så tron för själva gärningarnas skull.

Joh 14:12  Sannerligen, sannerligen säger jag eder: Den som tror på mig, han skall ock själv göra de gärningar som jag gör; och ännu större än dessa skall han göra. Ty jag går till Fadern,

Joh 14:13  och vadhelst I bedjen om i mitt namn, det skall jag göra, på det att Fadern må bliva förhärligad i Sonen.

Joh 14:14  Ja, om I bedjen om något i mitt namn, så skall jag göra det.

Joh 14:15  Älsken I mig, så hållen I mina bud,

Joh 14:16  och jag skall bedja Fadern, och han skall giva eder en annan Hjälpare, som för alltid skall vara hos eder:

Joh 14:17  sanningens Ande, som världen icke kan taga emot, ty hon ser honom icke och känner honom icke. Men I kännen honom, ty han bor hos eder och skall vara i eder.

Joh 14:18  Jag skall icke lämna eder faderlösa; jag skall komma till eder.

Joh 14:19  Ännu en liten tid, och världen ser mig icke mer, men I sen mig. Ty jag lever; I skolen ock leva.

Joh 14:20  På den dagen skolen I förstå att jag är i min Fader, och att I ären i mig, och att jag är i eder.

Joh 14:21  Den som har mina bud och håller dem, han är den som älskar mig; och den som älskar mig, han skall bliva älskad av min Fader, och jag skall älska honom och jag skall uppenbara mig för honom.”

_____

Det är så stort att bli, och vara älskad av Gud. Det är lika stort att Jesus dog för dig och för mig och för alla, också för dem vi inte känner….Om vi älskar Jesus så håller vi hans bud, men det kan ta tid innan man fattar att man måste släppa sitt ego och att lita på Jesus istället för sig själv. Det är stort att få bedja, det är stort att få hjälp av den helige Ande för att få reda på sanningen. Tänk: VÄRLDEN kan inte ta emot den helige Ande-  Världen känner inte den helige Ande! Var tacksam och aktsam om Guds ord och om Jesu kärlek. Förvalta det du fått.  Jesus kommer tillbaka, även om vi inte vet när, men var beredd. I kärlek.

/Maria

4 thoughts on “Jesus /är vägen sanningen och livet /Sanningens Ande

 1. hej hej jag undrar om det är lugnt att jag tar denna text till min blogg. Gjorde den nyligen och vill inspirera folk i min ålder men vill ha något som snappar upp deras intresse och kankse utveckla nyfikenhet hos dem som gör att de söker gud och jesus.

 2. Jag är så glad att vägen finns som man skall gå på. Jag är så glad att sanningen finns fast många människor inte ser eller känner den. Jag är så glad att leva- leva för Jesus. Ja du har rätt.. dessa verser är underbara- Ordet lever varje dag. Liksom Jesus.
  Är inte det fantastiskt
  Gud välsigne dig.
  /Maria

 3. Dessa verser har väglett dig, eller hur? De finns ju överallt i dina texter här på sidan! Vad underbart!

  Han säger ju att Ordet är levande. Lika levande som Jesus själv!

  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.