Jesu efterföljare, vilka är det? Att gå med Jesus genom ALLT. Är du ett Guds barn? Del 1

Som efterföljare till Jesus får man ofta höra att man inte är kärleksfull nog, och att man borde tänka mer på vad man säger och att man skall visa mer kärlek, i ALLA situationer.
Förra inlägget bestod också av något liknande, om religiositet. Religiositet är inte en tro på Jesus som går framåt utan det är en tro som man fastnar i och inte vill gå framåt med Jesus på det viset att man fastnar i kyrkans eller församlingens garn.
Vad blir det av tron och det personliga ställningstagandet då?

När man hamnar i en sekt, ja då gör alla s k troende likadant, de gör alla samma saker och pratar likadant. När man hamnar i en sekt då är det pastorns ord och inget annat som gäller. Det finns gott om sekter i Sverige och i de ekumeniska sammankomster som leder till helvetet. Det finns som sagt många falska profeter.

När man inte tillhör en sekt utan man bara tillhör Jesus och hans sanningar, se, då börjar det gå illa för den troende. ? Hmm javisst är det så. Satan vill INTE ha sanningssägare!
Förklaring: JA-sägare ska man ju vara, i allt. Man skall hålla med och inte göra research om bibeln, över trosfrågor eller tionde eller fasta eller döden eller de sista tiderna, eller andra mycket viktiga saker i bibeln och ens liv. Det tillåtes inget växande. Då åker man ur sekten /församlingen/ och det är det bästa som kan ske! Det hände mig och det är jag så glad för!

Det finns många som säger sig vara luttrade pastorer och världskändisar och med många järn i elden, de är inte alltid vad de borde vara, och Gud vet om det, han ser dem lika mycket som han ser mig då jag gör fel.
Hela den s k kristenheten har många felaktigheter, liksom vi alla levande människor har. Om du håller med mig eller ej det spelar ingen roll, men detta är tankar och erfarenheter av den kristenhet som finns idag. Jag kommer att utveckla dessa frågor i kommande artiklar. Men… det mesta finns redan att läsa här på sidan. Välkommen att läsa mer eller läsa igen. Man växer ju i sin tro och i sanningen så det finns nya vinklar för den som vill.

 

3 thoughts on “Jesu efterföljare, vilka är det? Att gå med Jesus genom ALLT. Är du ett Guds barn? Del 1

  1. Ja det är många tankar som kommer o går.. Församling,,,, tänker då: Två enda personer är en församling om de mötts för att be och sjunga o prisa Gud. Församling är alla som tillhör Gud, som är Guds barn, som har sagt ja till honom.
    Jag vill inte vara medlem i en församling som är megastor och ljugande. Inte i en liten ljugande heller.
    Vill vi vara med Gud så lotsar han oss fram och han har alltid rätt men vi kanske inte ser.
    Idag och sedan länge får man inte föra fram profetiska budskap för de ska kontrolleras utav pastorn först. Därför kommer det inga spontana varningar om tillståndet i församling eller hem eller annat!
    Naken är den som inte har Jesus men den personen gömmer sig…. Nakna är de små barnen som lider av vuxnas hemska beteende, Barnen behöver Jesus, ta inte Jesus ifrån dem ,då har de inget!!!!!!! Ledsen men tillståndet i världen är katastrofalt!!! Sekter finns fler än vi kan räkna till! Varning! GUDS FRID! /Maria

  2. Ja, intressant. Ibland kan man skönja, nästan folk vilken Bibel Skola eller Kyrka de kommer ifrån, bara att se deras kroppsspråk tal o.s.v. . Men en del är väl inte sekter. Jag Vet egentligen snart inte vad en Församling är snart, men för mig är det Folk som Samlas för att Bedja till Kristus o den som är minst är Störst sa Jesus, kanske finns det mycket i de Orden. En Änka kan kanske få många Dröm Syner ifrån Gud, eller rent Profetiska Budskap, och då får inget vara Toppstyrt. Kanske också därför Gud sa, så att den som är Störst är Minst, Gud kanske vet att det finns Makt begär hos människor, och många gånger har ju sånt rullat fram i Media, när det gått tok för långt. Knutby var ett. Men där två eller tre, eller fler är jag mitt ibland dem, det är Jesu Ord, kan man kalla de Församlade Församling?. När skall det kallas Församling, är det när det är 50000 Medlemmar o papper på att man är medlem och döpt där. Eller räcker det med ett Litet antal som bara samlas 8 st. Och vare sig säger sig vara medlem någonstans, utan går Oftast dit det är bön och Kristus i Centrum. Och vill vara Fri med Kristus o gå vart, han hon vill, även in till olika Församlingar, om det är Böner. Ja, Paulus talar om att Prova Andarna också. Men sådant är en gåva, liksom Tro. Men känner man sig inte Fri, med Kristus, och allt skall tecknas uppifrån, då tar man bort de ringa människorna, som Gud kanske givit Just Profetiska Budskap också. Men ingen vill höra, det eftersom de har långt lägre rang, och kanske stör Kyrkor Ordningen, vilka som skall höras i synas. Därför gissar jag, att Jesus visste denna Svaghet hos Människan och sa. Att den som är Störst är Minst. Plockade inte Jesus upp Barn i Famnen också. Barnen hade väl ingen röst alls på den tiden, och inga rättigheter alls. Helt naken skyddslösa. Och Orden den som är Störst är minst, sa Jesus. Tankar bara i det hela Stora. Guds Välsignelse Maria. Fint att du talar ur ditt hjärta av själv Upplevda saker, man kan bli utkastad, om man inte passar deras ramar, men också andra hållet, fastlåst i Sekt liksom Knusby. Ja såhär, och då är vi i extrem Sekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.