Jesu död/Guds blod

 

Jesus dog för mänskligheten, men han uppstod ju också…för mänskligheten. Det finns de som inte tror på det, och det kan jag inget göra något åt. Men därför att evangeliet är så oerhört viktigt att berätta om så fortsätter jag naturligtvis med det.  Jag återkommer nu till att säga att Jesus kommer tillbaka, javisst gör han det, det har han lovat. Det finns saker som människor skriver om Jesus som inte stämmer och det gör mig ledsen. MEN HÄR NEDAN får du läsa Sanningar!

Orsaken till att Jesus dödades:

Att Jesus blev dödad av judarna är ett bevis på hans anspråk. Det var ju för att han utgav sig för att vara Gud som han blev dödad, och det var orsaken till att judarna flera gånger ville stena honom på stubben. Och Jesus avvisade aldrig deras anklagelse. Hade han “bara” varit ett ”sändebud” hade aldrig reaktionen varit den samma.
Joh 10:33: ”Judarna svarade: ’Det är inte för någon god gärning vi vill stena dig, utan därför att du hädar och gör dig själv till Gud, du som är en människa.’ ”

Detta är den förblindelse som drabbat alla som inte underordnar sig Guds Ord och Sanningen. Man ser inte vem det var som hade klivit ner till jorden. Man kan inte godta att Gud uppenbarar sig som människa. Att Gud kom som människa är nog den största ”hemligheten” i hela Bibeln, och den syns bara för dem som vill tro det! Men detta kommer att bli tydligt för alla människor den dag Jesus kommer tillbaka, för då kommer han i sin fulla härlighet.
Fil 2:9-11: ”Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren.”
Matt 16:27: ”Människosonen skall komma i sin Faders härlighet med sina änglar”

Här finns bibelställen om JESU BLOD som är  oerhört intressanta, kanske du läst dem:

Jesu blod är Guds blod
Apg 20:28: “Ge akt på er själva och på hela den hjord som den helige Ande har satt er som ledare över till att vara herdar i Guds församling som han har köpt med sitt eget blod.”
I detta Bibelord talas om Guds församling och att han friköpt dem med sitt blod. Det var alltså Gud som lät sig korsfästas, vilket säger oss att Jesus är Gud. I t.ex. Bibel 2000 ser man hur översättarna genom att lägga till ett ord gör Jesu gudom mer diffus. Där står det: “…som han har vunnit åt sig med sin sons blod.” Ordet “son” finns inte i grundtexten. Rätt översättning skall vara “som Gud köpt åt sig med sitt eget blod”. Det gör att man kan se att Gud och Jesus är den samme. Det här Bibelordet bekräftas av det vi kan läsa hos Sakarja i GT:

Sakarja 12:10: ”Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till mig som de har genomborrat.”
Jag kommer att fortsätta att berätta om Jesus för dig och en del av texten här har jag lånat fr Lennnart J Bibelfokus/Jesus- sann Gud och Sann Människa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.