Jesu död /Uppståndelse!

  amazinglove-jesus-1.gif 

Jesus förutsäger för andra gången hur han ska dö. Matt 17:22-23 “En dag medan de fortfarande var i Galileen, sa Jesus till dem:(lärjungarna) “Jag ska bli förrådd och överlämnad till dem som har makt att döda mig. Men tre dagar senare ska jag stå upp igen” Lärjungarna blev sorgsna och bedrövade när de hörde detta.- Så lyder denna berättelse i Matteus och Markus.. Lärjungarna begrep inte varför Jesus fortsatte att tala om sin död.

Det skulle ju alldeles omintetgöra vad de hoppades på: en ny politisk inriktning och ett nytt rike.De trodde fortfarande att han var en vanlig kung och var oroliga över sina positioner i det nya riket. De fäste inget avseende vid hans ord om att han skulle dö och började gräla om vem som var störst. De visste inte att Jesu DÖD och UPPSTÅNDELSE var förutsättningen för hans rike.

Nu är snart påsken inne, och vi firar att Jesus är uppstånden, på tredje dagen, precis som han sade. Därför är påskens glada BUDSKAP: JESUS ÄR UPPSTÅNDEN ! Alltså: JESUS LEVER! Och det är ju inte bara påskens glada budskap utan: VARJE DAGS GLADA BUDSKAP: Jesu lever och gör under varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.