Bibeln /3 Mos. Helig Gud

 

I 3 Moseboken kan du läsa en handbok för präster och leviter som beskriver deras uppgifter i gudstjänstlivet och en handledning för israeliterna om hur man lever ett gudfruktigt liv.(Leviterna var folkets tjänare i det att de visade dem vägen till Gud. De är den tidens förebild på KRISTUS som både är överstepräst och tjänare). Det dominerande budskapet i 3 Mos är Guds helighet: “Ni måste vara heliga, för jag, Herren er Gud, är helig.” (19:2) Men hur kan ett oheligt folk närma sig Gud?

Det är möjligt om man tar i tu med synden. Sann tillbedjan och sann gemenskap med Gud börjar med att vi bekänner vår synd och accepterar Jesus som den ende som kan lösa oss från synd och hjälpa oss att nå fram till Gud.

 Jesus HAR kommit och ÖPPNAT vägen till Gud genom att ge sitt liv som ett slutgiltigt offer för oss alla. Detta är det så svårt för människor att förstå. Och särskilt i de tider vi lever i nu, är det så svårt att se att vi alla behöver en Gud, och att vi kommer till honom genom Jesus. I de tider vi lever i behövs sannerligen en sann gemenskap med Gud. Man ser så tydligt som troende kristen att bön är en livsnödvändighet, och att Gud gör under i ens liv. Varför vill då inte människor ha detta? Varför står de så envist fast vid att det inte skulle finnas en Gud som kan ta hand om dem?

Varför står de så envist fast vid att man klarar sig bäst själv, utan inblandning av “religion”? Det finns i bibeln regler för hur ett fungerande samhälle bör se ut, och det skulle kunna fungera att få ett fungerande samhälle idag, genom att lyssna på vad Gud säger och göra som han säger. MEN detta har folk glömt eller vill inte veta av. Sorgligt säger jag om hur människor beter sig. Hela våra liv och i allt vi gör borde vara präglat av en relation med Gud för att vi ska kunna ha rätt relation till andra.

Herren har gett instruktioner, men folk har övergett hans instruktioner och råd och klokhet. Det kommer att straffa sig och nu är det hög tid att människor vänder om och börjar söka Gud. Vad är problemet? med att inte vilja ha en tro… Jag tror det är själviskhet. Sådan var ju jag: Inte behövde jag Gud! Men jag kom i den positionen att jag insåg att det var precis vad jag behövde…och sedan började det spännande livet tillsammans med Gud!

Vad betyder helig? Vet du det? det betyder: “AVSKILD”, “HÄNGIVEN”. Helig och helighet är nyckelord i 3 Mosebok. Det borde finnas mer av sådana människor som verkligen vill leva heliga liv.

Tabernaklet var Guds boplats på jorden. Han fyllde det med sin härlighet och närvaro. Nästan 500 år senare byggde Salomo det tempel som ersatte tabernaklet i rollen som den centrala platsen i gudstjänstlivet. Gud uppfyllde också templet med sin härlighet ( 2 Krön 5:13-14). Men när Israel övergav Gud lämnade hans närvaro och härlighet templet och det förstördes av anfallande arméer (2 Kung 25): Templet byggdes upp igen år 516 f Kr. och Guds härlighet återvände i ännu större glans när JESUS KRISTUS, Guds Son, undervisade i det. När Jesus blev korsfäst lämnade Guds härlighet än en gång templet. EFTER JESU UPPSTÅNDELSE BEHÖVER GUD INTE LÄNGRE EN BYGGNAD ATT BO I. Nu bor han i de troende, de troende utgör hans kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.