Jesu död /Nytt liv

 jesluvsu2.jpg

Problemet:

Alla har vi gjort sådant som är fel och misslyckats med att hålla Guds bud – vi har syndat. Av den anledningen är vi skilda från Gud, vår skapare. När man är skild från Gud är man död. Men vi kan inte själva göra någonting för att bli förenade med Gud.

Varför Jesus kunde hjälpa:  

Jesus var inte bara människa, han var Guds ende Son. Eftersom Jesus alltid gjorde Guds vilja och aldrig syndade, är det bara  han som kan överbrygga klyftan mellan en syndfri Gud och den syndiga människan.

Lösningen:

Jesus gav frivilligt sitt liv för oss genom att dö på korset i vårt ställe. Han tog på sig all vår synd och räddade oss från syndens konsekvenser – inklusive Guds dom och döden.

Följderna:

Jesus tog all vår synd, brist och ofullkomlighet på sig så att vi kunde få nytt liv. Eftersom allt är förlåtet, är vi försonade med Gud. Jesu uppståndelse från de döda bevisar dessutom att Gud accepterade hans ställföreträdande död på korset.

Jesu uppståndelse har nu blivit grunden till ett nytt liv för var och en som tror att Jesus är Guds Son. Alla som tror på honom kan få detta nya liv och leva det tillsammans med honom. /Bibeln

Jesus lever idag och han väntar på att alla skall förstå detta och komma till honom för att få frälsning – ett NYTT liv med honom.   “Det är fullbordat”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.