Evangelium/ Maria med oljeflaskan

 image3c.gif

Kvinnan hette Maria. Hon var Lasaros och Martas syster.  Vad gjorde denna kvinna för märkligt?

 Jo det talas om henne än idag, precis som Jesus sade, kort innan han korsfästes.

Hon smorde Jesus med olja…här är berättelsen ur bibeln:   /Matt 14:1-9

*Två dagar senare började påskfirandet- en årlig festvecka då judarna helt avstår från att äta bröd som bakats med jäst. Översteprästerna och de andra judiska ledarna sökte fortfarande efter ett tillfälle att i hemlighet arrestera Jesus och döda honom.   -“Men vi kan inte göra det under festdagarna”, sa de, “för då kommer det att bli oroligheter.”

Under tiden var Jesus i Betania, i Simon den leprasjukes hus. Under kvällsmåltiden kom en kvinna dit med en flaska fylld med välluktande och dyrbar olja (nardusolja). Hon bröt sönder flaskan och hällde oljan över hans huvud. Några av gästerna vid bordet förargade sig över detta “slöseri”, som de kallade det.

“Hon kunde ju ha sålt oljan för en förmögenhet och gett pengarna till de fattiga!” mumlade de.

Men Jesus sa: “Lämna henne ifred! Varför kritiserar ni henne? Det hon har gjort mot mig är rätt och riktigt. Fattiga, som verkligen behöver er hjälp, kommer det alltid att finnas ibland er. Dem kan ni hjälpa när ni vill. Men jag däremot kommer inte att vara här länge till.”

Denna kvinna har gjort vad hon kunde. Hon har i förväg smort min kropp med olja inför min begravning. Och jag kan försäkra er att överallt i världen där de goda nyheterna  förkunnas, där kommer man också att tala om denna kvinna och vad hon gjorde.”  ******

Ja än idag talar man om denna kvinna…och det hon gjorde för Jesus. Det är mäktigt hur allt som står i bibeln går rakt in i hjärtat. … Berättelsen kan du läsa också i Matt 26:17-19; Luk 22:7-13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.