Jesaja bok i Bibeln /Rättvisa

 

Varför betonas rätt och rättvisa så starkt i bibeln? 1)Det är så Gud har valt att styra universum- rätt och rättvisa är en del av hans natur. 2) Alla, även syndare, förstår vad det handlar om och önskar att bli rättvist behandlade för egen del. 3) När myndighetspersoner och kyrkoledare sviker rättvisan lider den som är fattig och utsatt och hindras i sin tillbedjan av Gud. 4) Guds hjärta är öppet för den fattige, som oftast är den förste att komma till honom för att söka hjälp och tröst.

Där rättvisa saknas lider Guds barn. Den som inte hjälper de förtryckta ställer sig på förtryckarnas sida. Den som har gett sitt liv till en rättvis Gud är pliktig att uppehålla rättvisan. /Källa: Bibeln, Jesaja./

*Men Herren är beredd att gå tillrätta med sitt folk. Han är er domare! De som först kommer att drabbas av hans vrede är de äldste och furstarna, som har bedragit de fattiga. De har plundrat folket och fyllt sina egna lador.* Jes 3:13

Det är sorgligt att se att även i våra dagar är det samma system som upprepas. De fattiga blir fattigare, och de rika blir rikare, och det finns väldigt många som säger sig vara kristna men som ljuger och skadar andra.

 Det är inte bra att männniskor som vill komma till tro får se sådant, en troende skall ju vara en som man kan lita på, eller hur? Det sker mycket konstigheter och det vore bra om Gud kunde visa människor nu hur fel de lever i dessa tider..

Det är också så att det ofta är den fattige och sjuke som söker Gud, de andra som har det bra förspänt med allt de behöver inom räckhåll känner nog inte riktigt samma längtan efter Gud. …Ja rättvisa kan saknas, det har vi alla fått se, och det är så sorgligt att människor skall bli osyldigt dömda eller utpekade. …Om detta läser du i Jesaja kapitel 3, Gud syfte med domen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.