Jesaja bok i Bibeln /Kap 2, avgudar m m

 

   Tänk att få vara ett Guds barn…!

Läser du boken Jesaja någon gång? Den är verkligen underbar och upplysande och meer.. Ja människor går verkligen vilse här i livet, och detta skriver Jesaja mycket om. Jesaja kap 2: 10-22 tar jag upp här och det handlar om vår tillbedjan till fel saker: hus och hem och blomstrande ekonomi (finns det idag?) symboler för makt, hur vi försummar Gud, domens dag m m:

*Kryp in i bergens grottor och göm er av rädsla för hans makt. Den dag kommer, då ert högmod ska knäckas och bara Herren ska vara upphöjd. På den dagen ska Herren, härskarornas Gud, gå emot alla stolta och högfärdiga och få dem att ödmjuka sig. Alla Libanons höga cedrar och Basans väldiga ekar ska böjas mot marken. Alla höga berg och höjder och torn och murar, alla stolta fartyg till havs och alla väldiga hamnar, ja, allt ska böja sig inför Herren på den dagen. Människors högmod ska brytas ner, och deras stolthet ska knäckas. Bara Herren kommer att vara upphöjd. Alla avgudar ska förintas. När Herren reser sig från sin tron för att skaka jorden, kommer man att ta skydd i jordhålor och bergsgrottor för hans härlighet och makt. Då ska man äntligen göra sig av med alla sina avgudar av silver och guld och lämna dem kvar till mullvadar och fladdermöss. Man kommer att krypa in i grottorna bland klipporna för att försöka komma undan Herrens makt och väldiga majestät, när han reser sig för att skaka jorden Sätt inget hopp till en människa! Hon lika svag som sin andedräkt! Hon är inget att lita på!*

De stolta skepp du läser om i 2:15-17 syftar på ekonomisk framgång och de nöjen och den bekvämlighet som kan köpas för pengar.

Och torn och murar symboliserar en trygghet byggd på militär makt. Svag som sin andedräkt syftar på att människans dödlighet. Människan är ju oerhört begränsad i jämförelse med Gud. Hon är självisk och kortsynt.

Den dagen då domen kommer över människan, då Gud skall döma världen, då kommer de att önska att de haft ett gott förhållande till Gud. Bara Gud är värdig att få vår tillbedjan, ingen annan eller något annat är värt tillbedjan.

Lär känna honom, gå till honom, innan det är försent.! Idag kan vi säga som Jesaja: “O, mitt folk! Kan ni inte se vilka dårar som leder er? De är svaga. De är som små barn som leker kungar. De för er vilse och leder er mot en säker undergång.” /Jes 3:12/ Denna mening kan du säkert fundera över, och över hur det ser ut i världen idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.