Gud skapade världen/Åldrar och varelser

 * 

Hur kunde man leva så länge som de gjorde som det berättas om i skapelseberättelsen/Moseböckerna… Somliga tror att det inte gäller en enskild individs livstid utan hans familjs. De som tror att uppgifterna gäller åldern föreslår tre olika skäl för detta:

 1) Människan var genetiskt sett renare under denna period och inte i samma omfattning utsatt för sjukdomar. 2) Inget regn hade ännu fallit på jorden och “dimman ovanför” (1:7-8) hindrade den kosmiska strålningen från att nå jorden. Detta gjorde vissa faktorer som påverkade åldrandet mindre kännbara. 3) Gud gav människorna befallning att “föröka sig och uppfylla jorden”. (1:28)

OCH: Vad är varelser från Andevärlden?

DE ÄR: egentligen “Guds söner”, avser troligen inte änglar, eftersom dessa inte kan gifta sig och få barn (Matt 22:30; Markus 12:25) Några forskare tror att uttrycket härrör till Sets söner (de som tillbad Herrens namn i 4:26) men som levde i ogudaktighet. Då skulle detta syfta på äktenskap mellan Sets gudfruktiga ättlingar och Kains ogudaktiga efterkommande. I så fall skulle den gudfruktiga delen av människosläktet bli ytterligare försvagad och människan orsaka ytterligare moraliskt förfall. Befolkningsexplosionen blev på detta sätt en explosion i ondska. Läs om detta i 1 Moseboken5:3—6:1-4 /forts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.