Aposteln Paulus /Möte med Jesus

 

Saul som sedemera blev Paulus, hade ett hårt jobb med att förfölja de kristna. Vad var det som fick judarna i Jerusalem att förfölja kristna ända borta i Damaskus? Det finns fler möjligheter:

1) Att gripa kristna som flytt. 2) Att begränsa och hindra kristendomens spridning till andra större städer. 3) Att förebygga problem med Rom på grund av de kristna. 4) Att påskynda Sauls karriär och styrka hans ställning som en sann farise´, trogen lagen och ivrig att kämpa för den. 5) Att ena de olika judiska riktningarna genom att ge dem en gemensam fiende.

Damaskus var en handelsstad som låg ca 25 mil nordost om Jerusalem i den romerska provinse Syrien. Genom flera olika handelsvägar hade man förbindelse med andra städer i det romerska imperiet. Saul kan ha haft tanken att det skulle gå att förhindra den kristna trons vidare spridning genom att slå till mot Damaskus. Men vi vet hur det gick då Saul skulle mot Damaskus:

    HAN FICK MÖTA JESUS!                Saul fick möta Evangeliets Sanning!

Tack Herre, för att även jag har fått möta evangeliets sanning och Jesus som frälsaren. Tack Herre för allt det du gör i mitt liv! Och tack för det jag kan göra för att sprida ditt evangelium.

3 thoughts on “Aposteln Paulus /Möte med Jesus

  1. Hej Jennifer och Angela! Tack så mycket för att ni tycker om denna sidan som vill tala om Jesus! Välkomna tillbaka säger jag till er och vill också att Gud välsignar er i det ni gör för hans rike.
    Bless U!
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.