Jeremia/ Strunta i Gud? Vår nation..

Gud ser inte genom fingrarna med människor som hårdnackat struntar i honom och vad han vill säga.  Så har det varit i alla tider. Då nedanstående var skrivet försökte Jeremia få folket att höra Guds varningar. Gud varnar folk i dag också, men vem lyssnar? Gud talade för döva öron då också. Skall Sverige verkligen vara ett folk som absolut inte vill höra vad Gud vill, och vad han varnar för? Jeremia 5:1-30 ..ja läs hela JeremiaLåt detta meddelande nå ut över hela Juda och till alla i Israel:

Hör upp, ni oförståndiga och dåraktiga folk, med ögon som inte ser och öron som inte hör. Har ni ingen respekt alls för mig? frågar Herren Gud.

Skulle ni inte bäva för mig? Jag som med mitt ord bestämmer havens gränser, så att de, hur de än brusar och ryter, inte kan överskrida dem. Är inte det en Gud som man borde frukta och tillbe?

Men mitt folk är hårdhjärtat. Det har vänt sig från mig och gått sin egen väg. Fastän jag är den som ger dem regn varje år, både vår och höst, och ger dem skördar, har de ändå inte någon respekt eller fruktan för mig.

Därför har jag tagit bort dessa välsignelser från dem. Deras synd har berövat dem allt detta goda.

Bland mitt folk finns det onda människor som lurar på sina offer som en jägare från sitt gömställe. De lägger ut fällor för andra.

De är fulla av falskhet och liknar en trång bur med för många fåglar. Och vad blir resultatet? Nu är de rika och mäktiga, feta och välmående, och det finns ingen gräns för deras onda gärningar. De vägrar att ge de föräldralösa och fattiga rättvisa.

Skulle jag inte straffa dem för detta? säger Herren. Skulle jag inte ta hämnd på ett sådant folk?…..Närmar vi oss Gud med respekt och ödmjukhet och kärlek? Det borde vi i allra högsta grad göra.Vill vi behaga Gud, och göra vad rätt är?

Vakna Sveriges folk! och ta er Gud på allvar

2 thoughts on “Jeremia/ Strunta i Gud? Vår nation..

  1. Hej Kyllikki, jag har glööömt att svars dig…..visst ska vi o bör vi behaga Gud, han är allt.
    Han är god och kärleksfull men dömer de onda.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.