De sista tiderna /Som på Jeremias tid

 

th_blessyou-1.jpg  

Herren vädjar till oss liksom han alltid har gjort. Och därför kommer en text från Jeremia igen, den lyder:

*Men ändå vädjar Herren fortfarande till er: Fråga efter den rätta vägen, den ni en gång vandrade på! Återvänd till den, så kommer ni att finna ro! Men ni svarar: “Nej, det är inte den vägen vi vill vandra på!” Jag tillsatte vakter för att varna er: “Lyssna till ljudet från trumpeten! Det ska låta er veta när svårigheterna kommer.” Men ni sa: “Nej, vi bryr oss inte om det!” /Jeremia 6:16-17

Vad som är den rätta vägen är välbekant för många, men inte alla. Människan brukar sträva efter att gå sin egen väg. Det är lika svårt för människor idag som på Jeremias tid att hålla sig till Guds väg, trots att den är väl känd. Men låt dig inte föras vilse. Enda möjligheten för en människa att bli tillfredsställd på djupet är att gå GUDS VÄG.

Då, liksom nu, hördes ropen från människor i nöd, och profeterna hade verkligen fullt upp med att gå Guds väg och få människor att förstå att de måste vända om.

Då levde människorna i ett annat samhälle än det vi lever i idag, men nöden är fortfarande stor i världen, och därför behöver man Gud. Vi har fått ett sekulariserat och fördärvat samhälle och förstörelsen fortsätter eftersom inte människor vill förstå att Gud kallar på dem. Hur länge skall detta hålla på? Vet man inte att tiden är kort, alldeles för kort i att  man  går helt vilse? Det kommer att komma fler rop, från människor i största NÖD. Vi lever faktiskt i de sista tiderna, har du tänkt på det?

 

 

2 thoughts on “De sista tiderna /Som på Jeremias tid

  1. Hej Kyllikki Ja inte har det ändrats så mycket de senaste 2000 åren, ondskan är stor och oviljan att känna Gud. Jag är glad för dig. Kram f MAria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.