Att se på Jesus /Salvation

 

  Ta emot Jesus

Många gropar har jag varit i och många har försökt sluka mig, men tänk, det har alltid funnits en som hjälpt mig därifrån. JESUS heter han som är räddaren.

Jag har märkt att många tror att man inte har några bekymmer för att man är kristen…konstigt, vad har de fått det ifrån? Då har de inte levt nära en troende som fått slag efter slag av satan, men ändå alltid rest sig upp.

Du har säkert sett boxning på Tv eller i verkligheten, har du då tänkt på att de brukar resa på sig i nionde ronden, alldeles innan de är uträknade? Ungefär så kan livet se ut för en troende, nedslagen och kämpande för att komma på fötter..vilken bra illustration egentligen! Så kan det ju faktiskt se ut i livet.

Även icke troende råkar ut för elände, men det var inte det jag tänkte säga…som sagt. JESUS ställer hela tiden världens perspektiv på huvudet när han talar om att vinna och förlora, ge upp och få tillbaka. Detta är andliga lagar..

Han ställer oss inför faktum om liv och död då han knackar på våra hjärtan och vill träda in hos oss. Välkomnar vi honom för att vi behöver honom, eller säger vi nej tack, för att vi tror att vi kan klara oss själva? Man kan klara sig själv till viss del, eller för en tid, men den bubblan brukar spricka och man kommer till insikt.

INSIKT, det är när man förstår att man ingenting annat kan göra än att luta sig mot Jesus och låta honom styra. Den som sätter sin tro och tillit till honom nu, kommer att slippa skammen när han kommer tillbaka, och de slipper skammen att bli bortstötta på den yttersta dagen. ALLA människor har ett VAL.

*Den som lyder min Far i himlen är min bror, min syster och min mor!* /Matt 12:50

3 thoughts on “Att se på Jesus /Salvation

 1. Hej Ritva Tack för dina ord. Vi vet både du och jag hur det känns att vara på botten..så varför inte ta fram det för människor som tror att man kanske lever utan allla problem o lever i lyx. KRAM t dig o fam. /Maria

 2. Hej maria!
  Ja,så är det att världen i sitt oförstånd,dårskap är emot Jesus,de vill inte ens försöka sanningen,utan de har “sina dödliga” sanningar,måste de bara inse att Jesus ÄR vägen sanningen och livet,innan det är för sent!!!

  Att vara en sann troende är svårare än någon icke troende kan förstå.
  Satan är efter oss hela tiden,dygnet runt,men den onde kan dra för min del och fortsätta brinna i sitt brinnande rike!!!

  Jag har vallt att vandra med Jesus,kosta vad det kosta vill!!!

  Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.