Bibelord /Kärlek

 

    Med Jesu kärlek..

Kärlek står det mycket om i Bibeln, för att Gud är kärlek. Hela bibeln genomsyras av kärleken till Gud, till Kristus. En del tror att det inte gör det utan att det står mycket om att Gud inte är en god Gud. Nu följer en del bibelställen om just kärlek till Gud, till medmänniskan..

Titus 3:4 handlar om att vara en kristen i samhället, den troendes samhällsansvar:

*Påminn de kristna om deras plikt att underordna sig makthavare och myndigheter, och respektera dem och var redo att göra det som är gott: Ingen kristen talar nedlåtande om andra, eller söker strid, utan visar hänsyn i vänlighet och kärlek under alla förhållanden.*En kristen står inte över lagen- att lyda samhällets lagar är det minsta man kan kräva när det gäller kristet ansvar. I en demokrati är det också viktigt att vi engagerar oss och erbjuder våra tjänster.Samhället idag ser inte ut som då detta brev skrevs, omkr år 64, och detta är Paulus brev till Titus, en omvänd grek, han var Paulus ombud på Kreta..

Idag ser samhället annorlunda ut och vi har inte så mycket av kärlek till myndigheter kvar som vi borde, och det kan ju bero på att myndigheterna idag kör över människor på många sätt och att myndigheter inte känner kärlek och empati för folket de styr över. Kärlek, ja det borde vi alla känna, och visa, men alla kan inte det av olika anledningar.

Rom 5 handlar om rätt förhållande till Gud och hans kärlek:

Rom 5:5 *Vi kan hålla huvudet högt vad som sedan än händer och veta att allt är väl, för vi vet hur mycket Gud älskar oss. Vi kan känna denna kärlek inom oss, därför att Gud har gett oss den helige Ande, som fyller våra hjärtan med sin kärlek.*

Fadern älskade oss så mycket att han gav oss Sonen att överbrygga klyftan mellan oss och sig själv (Joh 3:16) Fadern och Sonen sände sedan den helige Ande att fylla våra liv med kärlek och göra det möjligt för oss att leva i hans kraft (Apg 1:8) Vilken stor kärlek Gud har!

Fil 2:2 talar om glädjen i att tjäna, att leva som Jesus gjorde: *Gör mig då verkligt glad genom att älska varandra och arbeta tillsammans med ett hjärta, ett sinne, och med samma syfte.* Så säger Paulus till de troende i Filippi, och det borde gälla än idag, att den troende arbetar tillsammans med samma syfte, för andra. Det gäller andlig enhet. Det gäller inte ekumeniken som den ser ut idag, (anser jag). Vi måste arbeta tillsammans säger Paulus och sätta andra människors behov i centrum, INTE våra egna, så som så ofta sker idag, med personliga erkännanden om hur duktig man är…Paulus menar något helt annorlunda, och många människor har inte läst Paulus ord, eller misstolkar det. Jesus sade ju att vi skulle /skall sätta andras bästa före vårt eget, görs det idag?

Är man bara inriktatd på att få ett gott rykte och välbefinnande, är det stor risk att man glömmer Jesu ord, och den stora familj som vi tillhör som troende, Guds familj kan bli lidande.Vi skall alla ställa oss till Guds förfogande så att han kan använda oss i arbetet att sprida hans ord.

Kol 2 talar om det nya livet i Kristus och hans kärlek: *2:2  Jag har bett att Gud ska ge er glädje och uppmuntran, en gemenskap full av kärlek och att ni ska förstå vilken möjlighet Gud har gett oss för att vi ska få del av den djupa visdom och kunskap som finns i Kristus.*Bibelordet handlar om Paulus vilja att kärleksbanden mellan församlingarna skulle stärkas i kampen mot villolära, och stärka deras trohet mot Guds fräslningsplan genom Kristus.

Kärlek.

http://www.youtube.com/watch?v=I7Sn5rV6oM0&translated=1      Michael W Smith

One thought on “Bibelord /Kärlek

  1. Hej Maria!
    Här finner jag svar på frågan som jag kämpade med igår,samma svar som jag hittade i Bibeln igår.Och ändå sökte jag svaret från människor:((( Nu får det vara slut med sådant,eftersom i Bibeln finns svaren i alla livets frågor,men dessa är ganska svåra att hitta när man inte kan Bibeln ännu.

    Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.