Japan /Hälsa/Strålning? Varningar? och:GUL SNÖ

 

Européer uppmanas undvika mjölk och grönsaker p.g.a. radioaktivitet

Européer uppmanas undvika mjölk och grönsaker p.g.a. radioaktivitet

Published by Network on 2011-04-14 (540 reads)

Strålningsrisken från utsläppen av radioaktivitet på grund av kärnkraftsolyckan i Fukushima “är inte längre försumbar, säger CRIIRAD, den franska forskningsmyndigheten för radioaktivitet. Man varnar gravida kvinnor och små barn för att dricka mjölk eller regnvatten, vilket bör undvikas. De bör också undvika att äta vissa typer av grönsaker och ost på grund av farligt höga nivåer av strålning som de kan innehålla på grund av det radioaktiva nedfallet från Japan som sprids över hela världen

Läs mer om CRIIRAD:s varning på: euractiv.com

CRIIRAD säger nu att konsumtion av dessa livsmedel betraktas som “ett riskfyllt beteende.” Och ändå, i praktiskt taget samma mening, hävdar organisationen att det finns “absolut inget behov” för någon att ta jodtabletter.

Precis. Det finns alltså såpass mycket strålning i den mat som beskrivs så du antagligen inte kan äta den. Men ändå anses strålningen så ofarlig att du inte behöver skydda dig från det med jod. Det är fantastiskt hur dessa människor tror att de kan ha både och.

Institutet fortsätter med att säga att dricka regnvatten kan vara farligt, men att stå ute i regn är helt säkert. Det finns faktiskt ändå någon mening med detta, eftersom intag av radioaktivt vatten verkligen är långt mer farligare än att bara vara dränkt i det. Men USA: s nukleära myndigheter gör ingen sådan åtskillnad, förresten.
Trots dessa varningar, är det verkliga problemet att få är villiga att erkänna att Fukushimanedfallet kommer att fortsätta under flera månader. Och under detta nedfall kommer det att finnas en kumulativ belastning av strålning som regnar ner på gräs, frukt och grönsaker som utgör den globala livsmedelsförsörjningen. Hur höga dessa nivåer blir kan man bara gissa, och hur höga doser de djur som betar gräs – som kor, getter och får – tenderar att ytterligare koncentrera radioaktivitet, som producerar mjölk och köttprodukter som är långt mer radioaktiva än gräset vilket de matas med.

Detta är mycket sorgligt, naturligtvis, eftersom det innebär att produkter från djur från fabrik, uppfödda på Majsbaserat industrifoder troligtvis att bli mindre radioaktiva än utomhusvistande gräsätande djur vars nötköttsprodukter vanligtvis är mycket bättre. Även om jag personligen inte är någon som konsumerar kött, är jag en stor anhängare av dem som väljer kött från naturligt uppfödda djur framför kött från industriella djurbesättningar.

Vad jag börjar undra i allt detta är dock hur hög radioaktivitetsnivåerna i hela livsmedelsförsörjningen kommer att bli? Ser vi en framtid då vi måste ha en Geigermätare med till mataffären?

Kommer vi snart att ha två lådor med äpplen i butiken som heter “Pre-Fukushima” och “Post-Fukushima?”

Och för alla de människor som redan har lagrat mat, bra för er! All den mat ni lagrat innan Fukushima är naturligtvis inte radioaktiv, och det kan komma en dag då icke-radioaktiva livsmedel betingar ett enormt pris.

För dem som vill fortfarande att förvärva och lagra icke-radioaktivt hälsosam mat, kolla www.StorableOrganics.com där du kan hitta ekologiska livsmedel och superfoods förseglade i stålburkar för långsiktig beredskap. Hela inventeringen finns i “Pre-Fukushima,” förresten.

För de som inte lagrat någon mat, kan ni börja tänka på vad ni ska äta om ännu en explosion inträffar i Fukushima och ännu ett massiv moln av radioaktiva isotoper släpps ut mot de landområden där livsmedelsproduktion sker i världen. Denna situation kommer bara att bli värre innan det blir bättre.

Och tyvärr, även om du odlar din egen mat är det ingen lösning på allt detta, eftersom dina egna trädgårdar är lika mottagliga för strålningsnedfall som kommersiella grödor. Endast de som odlar mat i växthus kommer i stor utsträckning skyddas från det radioaktiva nedfallet. Kanske är det en bra tid att köpa några groddar också, eftersom du kan gro frön i ditt eget kök och odla dem fria från strålning. På bara tre dagar kan du förvandla en hög med frön till en näringsrik sallad. Lägg till lite avokado och balsamvinäger och du har en härlig lunch!

Källa: Artikel av Mike Adams på naturalnews.com 2011 04 13
Även publicerad på Red Ice Creations

Översättning av JOW, network@vaken.se

http://m.nsd.se/default.aspx?id=6098065&p=Senaste+Nytt    LÄS OM: GUL SNÖ

*Mina frågor angående radioaktivitet är om det verkligen är så att vi är drabbade av den i Sverige eller kommer vi att bli det under våren och sommaren? VEM berättar för oss om det? i tid, dessutom?  Har du frågor? Eller är du passiv? Vad vet du? och vem varnar oss?*

  /Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.