Islam / NRK, demonstrationer

 http://jihadimalmo.blogspot.com/

På slaget 15 värmde de islamistiska demonstranterna upp med en bön på Universitetsplatsen.Sedan ett dåligt inlindat hot från Mohyeldeen Mohammad,talesman för “De Frivilliga” :- Om detta får fortsätta, kommer det till slut att vara för sent. Ni får 11 september och 7 juli på norsk jord.(“Detta” torde betyda press- och yttrandefriheten….)

*

Demonstrantene ønsket å vise sin protest mot at Dagbladet publiserte en karikaturtegning av profeten Muhammed i forrige uke. På forhånd var mange bekymret for at det ville føre til bråk i Oslos gater.
Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd frarådet folk å delta i demonstrasjonen av frykt for uroligheter. .
*

***
Efter det första hotet började den stora demonstrationen
röra sig mot Dagbladets redaktionshus. Polisen beräknar
att det var ca 3.000 personer. I spetsen flera imamer och
gangsterbossen Arfan Bhatti…

Demonstrationen saknade tillstånd, men polisen undvek
tydligen att upplösa den.
Samtidigt var alla tvärgator fyllda av polisens piketer
och bussar med kravallutrustade poliser.
Polisen spärrade vägen mot Dagbladet.
Demonstrationen bytte då rutt och samlades istället på Jern-
banetorget. Utanför shoppingcentret Byporten inträffade
en mindre explosion, men polisen uppgav att ingen skadats.
Omkring 16.30 upplöste sig demonstrationen av sig själv.

*

Det är så mycket hot och märkliga saker som händer, en hotfull värld lever vi i. Vi kan och bör be för Sverige och för våra intilliggande länder och för världen i stort.

6 thoughts on “Islam / NRK, demonstrationer

 1. Hej Cecilia ,,jaja nu fattar jag..jag tänkte fel. Ja de får nog finna sig i det ja, men varför reagerar inte vi då Jesus smutsas ned? Är vi så svaga att vi låter andra ge sig på Jesus, skulle vi ta till våld? Nej.
  Hälsn Maria

 2. Nej, jag menar att det är ok att smutskasta “profeten” Muhammed eftersom vi har yttrandefrihet! Muslimerna får helt enkelt finna sig i det, precis som vi kristna får finna oss i att Jesus smutskastas av icke kristna ibland! Att ta till hotelser och våld är inte rätt!

 3. Hej Cecilia. Menar du att det är ok att muslimerna är så arga och demonstrerar för att deras “profet” smutskastas?
  Jesus har alltid blivit smutskastad, bl a genom Ecco homo, men varför tillåter man detta när det gäller Jesus, men inte Mohammed. ??frågetecken finns /Maria

 4. Jag tycker att det är yttrandefrihet att få smutskasta “profeten” Muhammed och Jesus har faktiskt blivit smutskastad på liknande sätt, tänk bara på Ecce homo utställningen!

 5. Dagbladet hade visat en karikatyr….fel enligt vissa. Men man får lov att driva med och häckla Gud och de troende? Yttrandefrihet.
  De smutskastar Jesus Kristus, vår Herre, hela tiden, de? vilka de? otroende människor som inte vet vem Gud är. Det är fruktansvärt tycker jag. Javisst är det onödigt och lika onödigt att häckla Jesus, han som dog för mänskligheten, det största offret av alla.
  /Maria

 6. Vissa delar av texten tycker jag är svårt att förstå (det som är på norska).

  Menar du verkligen att det är yttrandefrihet att smutskasta den där profeten Muhammed? Vad skulle du säga om man smutskastar Jesus på samma sätt? Nej, jag tycker det är onödigt att rita fula teckningar av Muhammed när man vet att folk blir arga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.