En värld i brand/ Vakna

jesusknocking1.jpg Jesus vill ge dig räddning och kunskap

Människor sover på olika vis, och när det gäller ekonomi och länder och presidenter och andra höjdare så vill det till att man sover djupt för att inte fatta vart världen är på väg. Därför dessa enkla rader:

http://jannesnackar10.blogspot.com/ Detta som finns här under i texten läser du om på Jannes sida, länk ovan.
Wall Street i grekiska ö-världen.

*

Grekland är i ekonomisk kris. Och har sedan länge assisterats av vilka institutioner?
Svar: Världens stora banker.
Vilka banker samarbetade med Grekland under 2000-talet och hjälpte dem med budgetunderskott och statsskuld?
Vilka banker gav Grekland tidsfrist på sina lån och assistans med att avlasta ekonomin genom att bla. sätta viktig infrastruktur i pant och göra valutatransaktioner, köpa derivatprodukter för att säkra upp svaga lån och skydda underskott i sina böcker?
Svar: Wall Street bankerna JP morgan Chase och Goldman Sachs!


Wall Street kom Grekland först till undsättning! Sen kom resten av de europeiska megabankerna till utförsäljningen 2009-2010.

*

och du kan läsa mer här:

http://jannesnackar8.blogspot.com/ 

Om Europa/EU
Och här läser du om bankerna:  http://jannesnackar3.blogspot.com/

Nyspråk: “Bankerna och den reela ekonomin”.
Konferensdagarna på World economic forum i Davos är i veckan (Jan/febr).
När jag slår på CNN rapporterar Richard Quest att de internationella storbankerna är aktiva i Davos i år och vill göra ett gott intryck på globala eliten på konferensen.
Programmet visar korta inslag ur intervjuer med CEOs från Barclays, morgan stanley och HSBC Holdings.
De tre bankirerna talar om att de förstår att folk är upprörda av bankernas agerande i den finansiella krisen och att bankernas aktiviteter måste regleras igen, men de understyker att de ska arbeta med världens regeringar, de globala ekonomiska råden (G20, G30, BIS etc) och centralbankerna, så att rätt och effektivt regelverk sätts som inte begränsar/lamslår bankerna och den reela ekonomin i framtiden.

*

Vi lever i så oroliga tider, skall EU-länderna hjälpa Grekland att betala sina skulder, då Grekland inte borde gått med i EU?
Det finns fler frågor, men jag kan inte ta med alla men jag hoppas att du är kunnnig att förstå vad som händer i ekonomin världen över. Nästa kris är snart här.

*

Jag är tacksam att Gud vet allt detta och han är vår försörjare, så kommer det nu en kris till inom kort och det skulle bli  än värre, får vi lita till att Gud hjälper oss med vårt dagliga bröd, precis som Bönen Fader Vår säger. /Tack Janne för din kunskap o texter.

4 thoughts on “En värld i brand/ Vakna

 1. Vilket spel som förekommer..Tidningarnas journalister skriver bara det de är tillsagda att skriva/föra ut. De stora männen skyddas, men Gud vet vad de håller på med, och vårt samhälle lider av olika orättfärdigheter.
  Ja vi är här tillsammans, men de gör ändå som de vill, men det kommer ett straff en dag. Se på samhällets pensionärer och de sjuka, vad har de för rättigheter, se på pensionerna m m…… /Maria

 2. “Vinna världen men förlora sin själ” är sant, en hårdköpt erfarenhet.

  Om man försökt klättra lite själv, så kanske man vet hur det känns! Vem vill förlora eller känna sig som en förlorare? Då ör det lätt att man vill skydda sin lagrar och sitt rykte i trängda situationer. Nödlögner!

  En karriärist löper alltid risken att förlora…

  Det är klart att alla inte orkar läsa Financial Times varje dag, om man inte har egna affärer.

  Info ligger också ofta gömd i “spin” i dessa kanaler, men det rapporteras också rakt ut att “bank x har fått böta x miljoner för felaktig bokföring”, eller att “Wall street ligger bakom krisen i Grekland”. Något som aldrig skulle komma in i DN eller GP.

  Det är inte acceptabelt att ett samhälle förvränger och filtrerar bort viktig information, för att skydda karriärer och affärer. Vi är ju trots allt här tillsammans!

 3. Hej. Jag skulle personligen vilja veta mycket mer. Är glad att du hjälper mig att “läsa” Men den engelska som förekommer i de utländska tidn klarar jag inte numera, förr gick det an… Bibeln är den bästa boken, tycker jag, och att vara i bön. En troende vet vad Gud säger i olika situationer, och vet att bibeln är sann. Nej jag tror inte att politikerna vill att vi ska veta vilka felaktigheter och smuts de sysslar med, det brukar komma fram i sinom tid.
  Det är sorgligt hur det är, eller hur?
  /Maria

 4. Vad som slog mig när jag började gräva i medias infokanaler (2003) är hur begränsad och välpreparerad info i själva verket är i media.

  Människor som inte tycker det spelar någon roll om “ECB eller Fed Reserve sänker räntan i Sverige” eller “vacciner skickas till Afrika och säljs efter det att sjukdomen ebbat ut” eller att banker i själva verket “blackmailar” regeringar och tar kommandot över länders ekonomier, får inte den informationen, heller.

  När du är intresserad av att veta hur det egentligen ser ut är det inte så svårt att söka reda på det.

  Läs i de stora affärstidningarna! Se vad ex ministrar och ekonomer skriver i böcker (sedan de hoppat/slutfört sina karriärer)! Intressera dig lite för hur militärt och psykiatriskt tänkande påverkar samhället. Analysera hur info distribueras i main stram media.

  Politiker och journalister har lärt sig att inte “reta upp massan” med verkliga “opreparerade” händelser, som inte leder till annat än oro i samhället och obalans på marknaden.

  Vem vill rösta på en politiker som talar öppet om att hon samarbetar med jätteföretag? Eller att en tidning får regeringskommunikeeer skickade till sig?

  Vi som vill veta sanningen kan läsa Bibeln och Bibelns synpunkter på makt och människans girighet och se att den gäller i alla tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.