Dikter/ Seger / Kärlek

13153246501.jpg 

Mitt webhotell uppdaterar denna sida idag 15/2-10, hoppas att det inte skall bli några svårigheter att läsa här för mina besökare, eller att inlägg försvinner….

_____

Nu vill jag berätta om Jesus och segern vi har, och om Guds kärlek:

Löften om Seger, ja löftet var sant. Han gav oss allt i sin död… Han som är större än allt. Han lovade, och han höll sitt löfte, om att alltid finnas för oss.

Det spelade ingen roll om han dog på ett kors, för löftet var kvar och han höll det i döden. För döden behöll honom inte! Han segrade ju- Han Uppstod för oss.

‘ 

Därför är jag så glad, därför är jag här kvar. För han lovade mig att jag skulle vinna, vinna över ondskans makt. Jag gjorde det, och jag sitter här nu, och berättar om Segern han vann.

För jag dog inte fast jag ville, han hindrade mig, med sitt liv. Smärtornas man- han är min kärlek Han har segern, och han har den för alltid. Inget kan ändra på det. Han lever, Halleluja! han Uppstånden är. / Tacksamhet/ Maria 2009

Seger på alla områden:

Vi som tror är barn till en segrare.  Har vi Problem som är höga som berg? Han går ju före och vi fäster vår blick på honom.. Vi som tror är ju barn till en segrare.

Vi kan inte misslyckas, han har ju redan vunnit för oss. Han säger: Min seger gäller dig. Jag är inte rädd, Jag är inte rädd för jag vet ju, han finns tätt intill.

Hans sköna ord och tröst vämer mitt bröst, och jag glömmer inte att Han dog för mig.  Vem kan ge oss frid? Bara Jesus kan…/Maria/

**

Johannes säger i 1 Joh 4:8 att Gud är kärlek, inte att kärleken är Gud. Människor i världen har vänt på orden och förvanskat förståelsen av ordet kärlek.

**

Världen tror att kärlek bara är en känslomässigt behaglig upplevelse, och man blir villig att offra moral, rättsprinciper och allt annat för att uppleva den. Men detta är inte kärlek, utan raka motsatsen- själviskhet.

**

Vi får inte tillskriva Gud den syn på kärlek som en ond värld har frammanat. Gud är HELIG, RÄTTFÄRDIG, Och FULLKOMLIG. Vi måste lära oss att älska på samma sätt som Gud. /Maria

Maria 005

2 thoughts on “Dikter/ Seger / Kärlek

 1. Tack Janne. Det är så hemskt att människor inte vad vad Guds kärlek är, de letar efter romantik med stort R och missar helheten i Gud och hans kärlek. Det finns också så många som vet om Guds kärlek och är i den ,,men de är alldeles för få.
  Gråzoner finns det för mycket va minsann.
  GUDS VILJA –följ den.
  /Maria

 2. “Vi ska älska på samma sätt som Gud”. Vad fint du skriver!

  Ingen blir ju hindrad i sin kärlek och omtanke för att vi står under Guds vilja och beskydd.

  Jag älskar dig, kan betyda många saker.
  Kärlek kan göra ont, men ska inte göra något eller någon ont.

  Problemet vi (framf. allt svenskar!) har nu är att de flesta inte tror att det finns något ont, längre. Och inget helt gott, heller. Bara gråzoner. Bara en mild “TV depression”.

  Som tur finns Gud och Guds vilja:
  Helig rättfärdig och fullkomlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.